More

  Google acuzat din nou de încălcare a confidențialității

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google acuzat din nou de încălcare a confidențialității. Un grup european susține că opțiunea Android de urmărire a anunțurilor este ilegală. Plângerea vine de la grupul non-profit care a adus același tip de acuzații către Apple.

  Google acuzat din nou de încălcare a confidențialității

  Nu doar Apple este supusă controlului grupurilor de confidențialitate. Forbes raportează că grupul non-profit Noyb a depus o plângere la Autoritatea Franceză pentru Protecția Datelor. Grupul acuză Google că a încălcat „Legea cookie-urilor” UE cu identificatorul de publicitate Android (AAID). Google creează automat ID-ul unic și împiedică utilizatorul să îl șteargă. Astfel, încălcând regulile europene care necesită permisiunea „informată și lipsită de ambiguitate”, potrivit Noyb.

  Utilizatorului i se permite resetarea AAID, dar acest lucru nu elimină datele anterioare și nu îi împiedică pe agenții de publicitate să urmărească activitatea folosind noul ID.

  Deși plângerea a fost depusă în Franța, Noyb a spus că aproape toate trackerele Android din UE au fost probabil afectate. Grupul, prezidat de militantul pentru protecția confidențialității, Max Schrems, crede că Franța poate forța Google să ia măsuri rapid. Plângerea lui Noyb se bazează pe directiva de confidențialitate electronică a UE și, prin urmare, nu impune altor autorități să coopereze. O reușită ar putea duce la o sancțiune „substanțială” împotriva Google, potrivit grupului.

  Nu există nicio garanție că această plângere va avea finalitate. Cu toate acestea, Schrems are reputația de a produce rezultate tangibile. El face parte din motivul pentru care Scutul de Confidențialitate UE-SUA s-a destrămat. La acel moment existau îngrijorări că acordurile de partajare a datelor nu ar proteja datele rezidenților UE.

  Există o posibilitate reală ca Noyb să reușească și asta ar putea forța Google să ofere fie mai mult control asupra AAID-ului dispozitivului utilizatorului, fie să elimine tehnologia cu totul. Acest lucru ar forța agenții de publicitate să găsească noi metode de urmărire, dar ar fi, de asemenea, o veste bună pentru cei preocupați de confidențialitatea lor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.