More

  China amendează Alibaba cu 2.8 miliarde de dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  China amendează Alibaba cu 2.8 miliarde de dolari. Guvernul chinez a declarat că gigantul a înăbușit concurența.

  China amendează Alibaba cu 2.8 miliarde de dolari

  China a lovit Alibaba, unul dintre cei mai mari retaileri online din țară, cu o amendă record de 2.8 miliarde de dolari (18.2 miliarde de yuani). Amenda vine după ce o investigație a constatat că gigantul de comerț electronic a încălcat legea antimonopol a Chinei. Știrea a fost raportată de The New York Times.

  Amenda reprezintă 4% din vânzările interne ale Alibaba în 2019. De asemenea,  este de trei ori mai mare decât amenda de 975 milioane dolari pe care China a impus-o companiei americane de cipuri Qualcomm în 2015.

  Guvernul chinez a lansat o anchetă asupra Alibaba în decembrie pentru a stabili dacă compania îi împiedica pe comercianți să își vândă produsele pe alte platforme. Autoritatea de reglementare a pieței chineze a constatat că practicile Alibaba au avut un efect negativ asupra concurenței online și a inovației.

  Alibaba a folosit date și algoritmi pentru a-și consolida propria poziție pe piață. Astfel, rezultând într-un „avantaj competitiv necorespunzător”. Asta arată un comunicat al Administrației de Stat din China pentru reglementarea pieței. Compania va trebui să își reducă tactica anticoncurențială. De asemenea, trebuie să furnizeze rapoarte de conformitate guvernului pentru următorii trei ani.

  Alibaba a declarat că a acceptat amenda. Compania s-a angajat să aducă îmbunătățiri pentru a-și servi mai bine „responsabilitatea față de societate”.

  „Ne-am angajat să asigurăm un mediu de operare pentru comercianții și partenerii noștri, care să fie mai deschis, mai echitabil, mai eficient și mai incluziv în partajarea fructelor creșterii.” spune compania

  Totuși, amenda nu va afecta prea grav Alibaba. În februarie, compania a raportat un profit în treilea trimestru de 12 miliarde de dolari.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.