More

  Mobileye lansează un serviciu de livrare complet autonom

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Mobileye lansează un serviciu de livrare complet autonom. Mobileye colaborează cu startup-ul Udelv pentru a produce 35.000 de vehicule de livrare autonome.

  Mobileye lansează un serviciu de livrare complet autonom

  Mobileye, compania specializată în cipuri pentru vehicule autonome, a anunțat că va lansa un serviciu de livrare autonom, începând cu 2023. Compania, o filială a Intel, lucrează cu startup-ul Udelv pentru a rula acest nou serviciu.

  Livrările se vor face folosind un nou tip de vehicul fără cabină numit The Transporter. Planurile de producție sunt încă în plină dezvoltare. Mobileye și Udelv spun că vor produce 35.000 de transportoare între 2023–2028. Este un semnal al seriozității lor de a lansa un sistem de livrare fără șofer la scară largă.

  „Aceasta este o adevărată desfășurare comercială”, a declarat Jack Weast, vicepreședinte al standardelor automate pentru vehicule la Mobileye. „Treizeci și cinci de mii de unități începând din 2023, care vor integra pe deplin sistemul nostru de conducere automată pentru utilizare comercială pentru livrarea automată a mărfurilor.”

  Sistemul de auto-conducere de la Mobileye are o suită completă de senzori de 13 camere. Trei senzori LiDAR sunt cu rază lungă de acțiune, șase senzori LiDAR cu rază scurtă de acțiune și șase radare. De asemenea, include sistemul EyeQ al companiei israeliene și un program de crowdsourcing de date numit Road Experience Management, sau REM. Cel din urmă utilizează date în timp real de la vehiculele echipate cu Mobileye pentru a construi o hartă 3D globală.

  Mobileye se gândește la un serviciu robotaxi

  Compania testează, de asemenea, vehicule autonome într-o varietate de orașe din întreaga lume pentru eventuala lansare a unui serviciu robotaxi. Compania a declarat că va aduce tehnologia sa vehiculelor de consum personal deținute până în 2025.

  „Proiectarea sistemelor noastre de conducere automată se bazează pe acest concept numit redundanță adevărată”, a spus Weast. „Spre deosebire de majoritatea tuturor celorlalți, unde trebuie să ai radarul, LIDAR și camera care funcționează la unison perfect pentru a putea funcționa, avem subsisteme independente între sistemele noastre de camere și apoi subsistemele radar și LIDAR singulare. … Dacă oricare dintre subsisteme nu este capabil să detecteze corect un obiect, celălalt va putea. Apoi, putem oferi o experiență mai bună și mai sigură. ”

  Udelv este o alegere interesantă ca partener pentru Mobileye

  Este unul dintre puținele startup-uri AV care nu a fost încă achiziționată de o companie mai mare. Udelv a testat camionete de livrare autonome pe o varietate de piețe din SUA în ultimii ani. Udelv a declarat că a finalizat 20.000 de livrări pentru comercianții din orașele în care își desfășoară activitatea.

  Udelv nu lansează specificații relevante pentru Transporter, cum ar fi autonomia, dimensiunea bateriei sau greutatea totală a vehiculului. Vehiculul va fi compatibil cu încărcarea rapidă DC și va avea o viteză maximă de 65 mph. Un purtător de cuvânt a spus că Udelv își va anunța planurile de fabricație pentru Transporter la o dată ulterioară.

  Udelv  spune că vehiculul va avea capacități de teleoperare cu latență extrem de scăzută. Weast a spus că serviciul de livrare Mobileye / Udelv nu va fi limitat de geografie atunci când va fi lansat în 2023. Asta înseamnă că va putea conduce oriunde are nevoie, în toate tipurile de condiții.

  „Ceea ce subliniază cu adevărat acest anunț este maturitatea comercială și disponibilitatea soluției de sistem de conducere automată Mobileye”, a spus el. „Este gata să se extindă pe scară largă, pe zeci de mii de vehicule, în mai multe state, în toate magazinele de vânzare cu amănuntul partenere din toate orașele, fără a fi delimitate sau limitate în niciun fel.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.