More

  Comisia Europeană propune politici stricte în utilizarea AI

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Comisia Europeană propune politici stricte în utilizarea AI. Un GDPR aplicat specific pentru inteligență artificială.

  Comisia Europeană propune politici stricte în utilizarea AI

  Pe măsură ce guvernele din întreaga lume iau în considerare modul de reglementare AI, Uniunea Europeană planifică o legislație care ar pune limite stricte tehnologiei. Miercuri, Comisia Europeană a detaliat o abordare de reglementare care solicită un sistem pe patru niveluri care să grupeze software-ul AI în categorii de risc separate. Astfel, ar urma să se aplice specific fiecărui nivel adecvat de reglementare.

  În partea superioară ar fi sisteme care prezintă un risc „inacceptabil” pentru drepturile și siguranța oamenilor. UE ar interzice categoric aceste tipuri de algoritmi conform legislației propuse. Un exemplu de software care ar intra în această categorie este orice AI care permite guvernelor și companiilor să implementeze sisteme de notare socială.

  În partea inferioară a categoriilor va fi o categorie pentru așa-numitele AI cu risc ridicat. Această secțiune este cea mai extinsă. Categoria acoperă totul de la varietatea software-ului inclus pînă la specificul limitelor propuse. Comisia spune că aceste sisteme vor face obiectul unei reglementări stricte.

  În această categorie sunt incluse AI-urile legate de aplicarea legii și toate formele de identificare biometrică la distanță. Poliției nu i s-ar permite să-l folosească în spațiile publice. Însă, UE ar putea prevede unele excepții pentru probleme de securitate națională.

  Există o categorie pentru AI cu risc limitat, cum ar fi chatbots

  Legislația va impune ca aceste programe să dezvăluie că se vorbește cu un AI, astfel încât utilizatorul să poată lua o decizie în cunoștință de cauză. În cele din urmă, există o secțiune pentru programe care prezintă un risc minim pentru oameni. Comisia declară că „vasta” majoritate a sistemelor de AI va intra în această categorie. Programele care se încadrează în această secțiune includ aspecte precum filtrele de spam. Aici, organismul nu intenționează să impună reglementări.

  „AI este un mijloc, nu un scop”, a declarat comisarul pentru piața internă, Thierry Breton. „Propunerile de astăzi urmăresc să consolideze poziția Europei ca centru global de excelență în AI de la laborator până la piață, să se asigure că AI în Europa respectă valorile și regulile noastre și valorifică potențialul AI pentru uz industrial.”

  Legislația va trece prin câțiva ani de dezbateri și punere în aplicare. Însă, ar putea pune companiile ăn situația în care se vor confrunta cu amenzi de până la șase procente din vânzările lor globale pentru încălcarea regulilor. În GDPR, UE are deja unele dintre cele mai stricte politici de confidențialitate a datelor din lume și are în vedere măsuri similare în ceea ce privește moderarea conținutului și legile antitrust.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.