More

  Italia amendează Google cu 123 milioane de dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Italia amendează Google cu 123 milioane de dolari pentru abuz din poziție dominantă, potrivit Reuters.

  Consiliul Concurenței din Italia a declarat joi că a amendat Google cu 102 milioane de euro (123 milioane de dolari) pentru abuzul de poziție dominantă. Cauzele principale au fost sistemul de operare mobil Android și magazinul de aplicații Google Play.

  Prin Android și magazinul de aplicații Google Play, Google are o poziție dominantă care îi permite să controleze acoperirea pe care dezvoltatorii de aplicații o au asupra utilizatorilor finali„, a declarat autoritatea de reglementare. Mai mult, autoritatea spune că aproape trei sferturi dintre italieni folosesc smartphone-uri care rulează pe Android.

  Italia amendează Google cu 123 miliarde de dolari

  Autoritatea de reglementare a declarat că Google nu a permis ca JuicePass, o aplicație de servicii pentru vehicule electrice (EV) de la Enel X, să funcționeze pe Android Auto. Sistemul Android Auto permite utilizarea aplicațiilor în timpul conducerii. Astfel, a limitat în mod nedrept utilizarea, favorizând astfel aplicația Google Maps.

  Google nu permite rularea aplicației pe Android Auto de doi ani. Acest lucru ar putea compromite capacitatea Enel X de a construi o bază de utilizatori, a adăugat autoritatea de reglementare.

  Conduita contestată poate influența dezvoltarea e-mobilității într-o fază crucială … cu posibile efecte negative asupra răspândirii vehiculelor electrice„, a declarat Consiliul Concurenței din Italia.

  Enel X este divizia „e-soluții” a utilității italiene Enel (ENEI.MI) și Juice Pass permite în principal utilizatorilor să găsească stații de încărcare pe hărți și să le vizualizeze detaliile.

  Pe lângă amendă, autoritatea de reglementare a spus că a solicitat companiei Google să facă JuicePass disponibil pe Android Auto. Google nu a fost disponibil pentru comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.