More

  Tesla destabilizează Bitcoin, provocând o cădere masivă a valorii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Tesla destabilizează Bitcoin prin suspendarea achizițiilor de mașini cu moneda virtuală. Compania invocă impactul pe care criptomonedele îl au asupra mediului.

  La doar câteva săptămâni după ce Tesla a început să accepte Bitcoin pentru achiziția de mașini, Elon Musk a dezvăluit într-un tweet că va „suspenda” demersul. Potrivit fondatorului Tesla, compania este „îngrijorată de utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili pentru extracția și tranzacțiile Bitcoin”.

  Un studiu realizat anul trecut a estimat că mineritul bitcoin a utilizat în medie 7,46GW de energie electrică, iar același studiu pune numărul în acest moment la 16,71GW. Aceasta ar reprezenta 147,79TWh anual.

  Tesla destabilizează Bitcoin

  Mergând mai departe, Tesla nu va vinde niciun Bitcoin și va folosi acele monede pentru tranzacții în momentul în care activitatea de minare va tranzita către o energie mai durabilă și sustenabilă. Nu este clar de ce Tesla nu a ținut cont de acești factori înainte de a anunța utilizarea Bitcoin. Asta în ideea în care modalitatea de minare a criptomonedei era știută de la bun început.

  Fără a specifica o anumită criptomonedă, compania analizează alte opțiuni despre care spune că utilizează mai puțin de un procent din energia Bitcoin pe tranzacție. Probabil folosesc dovada tehnologiei blockchain de miză în loc de dovadă a muncii. Acest lucru ar exclude Dogecoin, deși nu este clar dacă această politică va avea impact asupra planurilor criptografice ale SpaceX.

  Ethereum este o posibilitate, deoarece minerii au discutat despre trecerea la un sistem mai eficient din punct de vedere energetic. Acest lucru a dus, în mod previzibil, la creșterea prețului criptomonedei cu peste 200 USD în ultima oră. În timp ce valoarea Bitcoin a scăzut cu aproximativ 2.000 USD până la 52.795,53 USD, potrivit Coinbase.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.