More

  UE deschide o anchetă antitrust împotriva Facebook

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  UE deschide o anchetă antitrust împotriva Facebook. Autoritățile se tem că Facebook oferă serviciului marketplace tratament preferențial.

  UE deschide o anchetă antitrust împotriva Facebook

  Facebook se confruntă încă cu o altă bătălie antitrust în Europa. Această nouă investigație are loc în mijlocul unei anchete în desfășurare în Germania și a unei anchete care urmează să aibă loc în Marea Britanie. Comisia Europeană se pregătește să cerceteze presupusul abuz de putere al rețelei sociale în publicitatea clasificată, potrivit Financial Times.

  O anchetă ar putea fi lansată în câteva zile. Oficialii europeni caută o mai mare claritate cu privire la promovarea de către Facebook a serviciului Marketplace.

  De la lansarea serviciului în 2016, Facebook a construit hub-ul ca destinație de cumpărături, cu peste un miliard de utilizatori. Inițial, serviciul a întâmpinat probleme de screening care permiteau unor comercianți să vândă articole ilicite, inclusiv arme.

  Redresarea a fost posibilă parțial datorită unor noi caracteristici, inclusiv cataloage de produse pe care companiile le pot afișa pe paginile lor. Până la acest moment companiile au acumulat peste 250 de milioane de interacțiuni lunare cu utilizatorii.

  Cu toate acestea, autoritățile de reglementare din UE sunt îngrijorate de faptul că Facebook ar putea promova Marketplace gratuit utilizatorilor săi lunari de 2,85 miliarde în defavoarea competitorilor care plătesc pentru spațiul publicitar clasificat. Rețeaua socială este singura firmă Big Tech care s-a sustras până acum de o anchetă antitrust a UE.

  Comisia a înaintat de curând ancheta  împotriva Apple. Astfel, comisia a constatat că Apple a încălcat regulile de concurență cu politicile sale din App Store.

  Ca o indicație a cât de lungi pot fi aceste anchete, UE investighează presupusa utilizare de către Amazon a datelor pentru a-și spori propriile produse de mai bine de doi ani. Între timp, a acordat Google amenzi în valoare totală de aproximativ 10 miliarde de dolari pentru încălcări antitrust.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.