More

  Chrome va afișa adresa URL completă a site-urilor web

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Chrome va afișa adresa URL completă a site-urilor web. Opțiunea simplificată nu a ajutat utilizatorii să identifice site-urile rău intenționate.

  Chrome va afișa adresa URL completă a site-urilor web

  Google a scurtat adresa URL din bara de căutare a Chrome în ultimii ani. Compania a spus că facilitează identificarea domeniilor de încredere pentru utilizatori. Cu toate acestea, a eliminat experimentul și va afișa întreaga adresă URL. Informația este detaliată într-un document pentru dezvoltatori observat de Android Police.

  La un moment dat, Google a planificat să elimine complet adresa URL și să afișeze doar termenii de căutare. Recent, a simplificat ascunzând „https: // www” și afișând doar numele domeniului.

  La acea vreme, Google a spus că încearcă să simplifice lucrurile pentru utilizatorul obișnuit. „Sunt greu de citit, este greu de știut ce parte din ele se presupune că este de încredere și, în general, nu cred că adresele URL funcționează ca o modalitate bună de a transmite identitatea site-ului”, a declarat pentru Wired managerul Chrome Adrienne Porter Felt în 2018.

  Cu toate acestea, odată ce Google a renunțat la www. si m. de pe site-uri, criticii de la Hacker News și de la alte publicații au subliniat că două site-uri diferite ar putea părea identice, expunând utilizatorii la posibile atacuri de phishing, printre alte probleme.

  Google a decis acum să admită că ideea nu a funcționat așa cum se aștepta. „A fost șters experimentul de domeniu simplificat”, a scris conducătorul tehnic Emily Stark. „Acest experiment nu a mutat valorile relevante de securitate, așa că nu vom lansa modificarea”.

  Modificarea este acum activă în Chrome 91, doar „https: //” fiind ascuns în mod prestabilit. Cu toate acestea, este ușor să fie făcut vizibil, făcând clic dreapta sau apăsând ctrl pe casetă și selectând „Afișați întotdeauna adresele URL complete”, așa cum a subliniat Android Police.   

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.