More

  Suita Google Workplace devine gratuită pentru toți utilizatorii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Suita Google Workplace devine gratuită pentru toți utilizatorii. Google face o schimbare importantă a serviciilor sale online.

  Suita Google Workplace devine gratuită pentru toți utilizatorii

  Google face disponibil Workspace (numit anterior G Suite) pentru toți utilizatorii cu un cont Google. Asta înseamnă că nu mai este necesar un profil enterprise pentru a utiliza funcții suplimentare. Potrivit unui comunicat de presă, „acum, toți cei peste trei miliarde de utilizatori existenți ai companiei din zona de consumatori, întreprinderi și educație au acces la experiența completă Google Workspace”.

  Va trebui activat Google Chat în Gmail pentru a beneficia de această experiență integrată. Însă, este posibil ca utilizatorii să nu simtă o mare schimbare, deoarece conturile gratuite aveau deja acces la servicii precum Drive și Docs.

  Însă Workspace aduce cu sine funcții precum sugestii inteligente în e-mailuri sau documente, posibilitatea de a menționa alți utilizatori în sarcini și pozibilitatea utilizării Documentelor Google direct în cadrul apelurilor Meet.

  În timp ce majoritatea acestor funcții devin gratuite, compania introduce o versiune cu plată numită Google Workspace Individual. Se adresează proprietarilor de întreprinderi mici. Această versiune oferă „capabilități premium, inclusiv servicii de rezervare inteligentă, întâlniri video profesionale, marketing personalizat prin e-mail și multe altele în curs de dezvoltare”.

  Google nu doar deschide Workspace pentru toată lumea, ci introduce și câteva funcții noi. În primul rând, evoluează Rooms în Chat (cunoscut anterior ca Hangouts). „În timpul verii, vom evolua Rooms pentru a deveni Spaces și vom lansa o interfață de utilizator simplificată și flexibilă, care va ajuta echipele și persoanele să rămână la curent cu tot ceea ce este important.”

  Aceste funcții vor conține indicatori de prezență, stări personalizate, „reacții expresive” și vor oferi vizualizări pliabile și posibilitatea de a fixa mesaje.

  Google a mai spus că Spaces se vor integra perfect cu fișierele și sarcinile”. Astfel, permițând „organizarea tuturor informațiilor, conversațiilor și fișierelor relevante pentru un proiect [care] va fi organizat”. Această consolidare a materialelor poate fi aplicată și la nivel de organizație.

  Google Meet se va asemăna platformei Zoom

  Apelurile video primesc, de asemenea, o actualizare. Compania continuă să adauge mai multe caracteristici pe care le oferă deja alte servicii precum Zoom și Microsoft Teams. Google Meet va lansa un Mod Companion, noi controale de moderare și opțiuni actualizate pentru RSVP Calendar.

  Modul Companion, care a fost previzualizat la Google I / O luna trecută, va permite participanților la întâlniri să acceseze funcții precum sondaje, chat în cadrul întâlnirilor, întrebări și răspunsuri, subtitrări live și multe altele, indiferent de dispozitivul pe care îl folosesc.

  Potrivit companiei, „Modul Companion va fi disponibil pe web și în viitoarea aplicație web progresivă Google Meet în septembrie și va fi disponibil în curând pe mobil”.

  În backend, Google îmbunătățește, de asemenea, unele caracteristici de securitate în Workspace. Se adaugă criptarea din partea clientului și noile „reguli de încredere” și etichete pentru Drive.

  Acesta din urmă va permite administratorilor „să clasifice fișierele și să aplice controale în funcție de nivelurile lor de sensibilitate”. În cele din urmă, Google a spus că îmbunătățește protecția împotriva phishingului și a programelor malware în Workspace.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.