More

  Google lucrează cu autoritățile de reglementare din UK

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google lucrează cu autoritățile de reglementare din UK. Google a salutat colaborarea cu autoritatea din domeniul concurenței din țară.

  Google lucrează cu autoritățile de reglementare din UK

  Autoritatea pentru Concurență și a Piețelor din Marea Britanie (CMA) a reușit să asigure o serie de angajamente de la Google. Angajamentele se referă la dezvoltarea alternativelor sale pentru înlocuirea cookie-urilor în browserul web Chrome.

  Angajamentele au fost anunțate de CMA vineri și sunt supuse comentariilor publice până pe 8 iulie înainte de a deveni definitive. Acest lucru ar face ca Google să implice autoritatea de reglementare în dezvoltarea Sandbox-ului de confidențialitate. Acesta este propus ca o alternativă la tehnologiile actuale de urmărire web.

  CMA și-a exprimat deja nemulțumirea față de o altă posibilă alternativă a Google față de cookie-urile cunoscută sub numele de FLoC. Tehnologie care este în prezent testată în rândul unei minorități de utilizatori Chrome. Se pare că tehnologia ar putea oferi Google un avantaj față de rivali.

  Într-o declarație, directorul juridic Google, Oliver Bethell, spune că Google „a salutat oportunitatea de a se angaja cu o autoritate de reglementare”.

  Ultimul anunț de la CMA vine în urma lansării unei investigații privind confidențialitatea Sandbox la începutul anului 2021. Investigația a venit în urma reclamațiilor din partea companiilor. Acestea se tem că propunerile Google ar putea împiedica concurența în spațiul publicitar digital.

  „Apariția giganților e tehnologie precum Google a ridicat autorităților din domeniul concurenței din întreaga lume noi provocări care necesită o nouă abordare”, a declarat Andrea Coscelli, director executiv al CMA.

  Ea a adăugat că acest lucru a forțat CMA să ia un „rol de lider”. De asemenea, autoritatea vrea să definească un reper de tipuri de autorități de reglementare. Acestea ar urma să lucreze cu firmele de tehnologie pentru „a-și modela comportamentul și a proteja concurența în beneficiul consumatorilor”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.