More

  Google scade comisionul de 30% pentru anumite aplicații

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google scade comisionul de 30% pentru anumite aplicații. Compania deschide un nou program pentru dezvoltatorii de aplicații media.

  Google scade comisionul de 30% pentru anumite aplicații

  Programul le permite dezvoltatorilor să păstreze mai mult din ceea ce încasează. Astfel, aceștia vor plăti un comision mai mic de 15% către Google. Însă, comisionul se acordă în schimbul suportului pentru platformele și caracteristicile companiei.

  Programul The Play Media Experience este un alt mod de a evita comisionul de 30% al companiei. De asemenea, este o recunoaștere a faptului că Google a făcut deja înțelegeri cu unii dezvoltatori. Google poziționează programul ca o extindere globală a unui program anterior, deși nu a fost menționat până acum.

  Și Apple a explicat că are un program „stabilit” pentru aplicațiile video premium, în ciuda faptului că nu a menționat niciodată public existența sa. Însă, sistemul Google are unele diferențe esențiale, cum ar fi modul în care pare să fie conceput pentru a convinge dezvoltatorii să sprijine mai multe platforme Google.

  Reducerea comisionului vine la pachet cu unele condiții

  Deși Google spune că nu forțează dezvoltatorii să accepte Google TV, Wear OS, Android Auto și altele, totuși, le solicită să sprijine funcțiile și platformele sale în aplicații video, audio sau ebook.

  Google listează, de asemenea, cerințele de eligibilitate specifice pe site-ul său. Acestea pot descalifica mulți dezvoltatori mai mici. De exemplu sunt necesare peste 100.000 de instalări active lunare și o evaluare bună în Magazin Play. De asemenea, compania listează în mod public unele dintre platformele sale ca „integrări necesare”. În același timp, Google are decizia finală de aprobare a companiilor.

  Nu este clar dacă aceste aplicații vor fi trece de sistemul de facturare Google în aplicație. Anul trecut, Google a stabilit un termen limită până la 30 septembrie 2021 pentru ca toți dezvoltatorii să adopte achiziții Google în aplicații dacă vând bunuri digitale. Netflix și Spotify au evitat deja comisionul de 30% a Google, acceptând direct cardurile de credit.

  Compania a anunțat în martie că primele venituri de 1 milion de dolari în fiecare an ale dezvoltatorilor vor fi eligibile pentru comisionul de 15%. Apple oferă un aranjament similar de 15% pentru tarifele dezvoltatorilor care se aplică programului App Store Small Business. Ambele companii își reduc deja comisionul de 30% la 15% atunci când vine vorba de servicii de abonament, atâta timp cât un anumit client a fost abonat mai mult de un an.

  Deși toate aceste oferte par bune pentru dezvoltatori, ambele companii dețin în continuare decizia finală.  

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.