More

  UE intervine în problema încălcării drepturilor de autor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  UE intervine în problema încălcării drepturilor de autor. Platformele online au o responsabilitate limitată. Este o victorie parțială pentru platformele online.

  UE intervine în problema încălcării drepturilor de autor

  YouTube a câștigat o bătălie în războiul privind responsabilitatea asupra drepturilor de autor în UE.

  Instanța de top din Europa a decis marți că YouTube și alte platforme online nu sunt responsabile pentru materialele care încalcă drepturile de autor încărcate de utilizatori. Cu toate acestea, companiile ar putea fi trase la răspundere dacă nu acționează „rapid” pentru a elimina sau bloca conținutul. În special, odată ce aceste încălcări sunt aduse la cunoștiință.

  De asemenea, companiile ar putea fi trase la răspundere dacă nu adoptă „măsurile tehnologice adecvate” pentru a combate încălcările drepturilor de autor. De asemenea, nu este permis să furnizeze instrumente „destinate în mod special” în distribuirea ilegală a conținutului sau să „promoveze cu bună știință o astfel de distribuire”, a spus Curtea Europeană de Justiție.

  Decizia UE vine în urma analizei a două procese

  Decizia vine în urma a două procese care au fost aduse unei instanțe germane, care a solicitat apoi sfatul CEJ. Primul proces îl implică pe producătorul muzical Frank Peterson. Acesta a dat în judecată YouTube și Google după ce înregistrările saleau fost încărcate pe YouTube fără aprobare.

  Al doilea proces este inițiat de editorul Elsevie. Acesta dat în judecată Cyando pentru găzduirea fișierelor și pentru încărcarea lucrărilor fără obținerea permisiunii.

  În baza celor două procese, CEJ a declarat că platformele ar trebui să fie considerate responsabile pentru încălcări numai în anumite circumstanțe.

  În prezent, operatorii de platforme online nu fac, în principiu, ei înșiși o comunicare către public a conținutului protejat prin drepturi de autor postat ilegal online de către utilizatorii acestor platforme. Cu toate acestea, acești operatori fac o astfel de comunicare cu încălcarea drepturilor de autor atunci când contribuie, dincolo de simpla punere la dispoziție a acestor platforme, la acordarea accesului publicului la astfel de conținut.

  În definitiv instanța germană va stabili acum cum să interpreteze hotărârile CEJ.

  Parlamentul European a aprobat o revizuire controversată a legilor privind drepturile de autor. Revizuirea ar impune gigantilor de tehnologie să filtreze automat materialele legate de drepturile de autor.

  Criticii au descris filtrele de încărcare drept „mașini de cenzură” care ar inhiba inovația și libera exprimare online. Legislația va avea un impact major asupra viitoarelor procese ale YouTube pentru drepturile de autor din UE.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.