More

  Tot ce este de știut despre Windows 11

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Tot ce este de știut despre Windows 11. Deși o versiune a noului sistem de operare a apărut pe internet, anunțul oficial a venit de la Microsoft în cadrul evenimentului „What’s next for Windows event”.

  Tot ce este de știut despre Windows 11

  Microsoft a dezvăluit o parte din ceea ce urmează să lanseze. Actualizarea sistemului de operare nu pare la fel de drastică precum saltul de la Windows 8 la Windows 10. Microsoft, în schimb, spune că are mai multe surprize legate de Windows 11. Surprizele vor veni odată cu lansarea produsului mai târziu anul acesta.

  Windows 11 vine cu un nou design

  Cel mai interesant lucru când vine vorba despre o nouă versiune Windows este întotdeauna un design nou. Windows 11 vine cu o modificare neașteptată. Mută butonul Start din colțul din stânga jos în centru sau în bara de activități. Astfel, Windows 11 va semăna puțin mai mult cu macOS și Chrome OS.

  Windows 11 vine cu un nou design
  Design Windows 11

  Designul amintește de previzualizările Windows 10X, care nu mai sunt disponibile acum. Modificările includ un aspect nou pentru meniul Start, colțuri rotunjite și un accent mai mare pe transparențe. Fundalurile transparențe capătă un aspect mai solid, mat, iar elementele au un grad de iluminare 3D.

  De asemenea, Microsoft pare să actualizeze în cele din urmă toate pictogramele Windows.

  Noul meniu Start are un design complet nou, utilizatorii vor avea doar o bară de căutare în partea de sus, o selecție largă de aplicații fixate și o serie de fișiere recomandate. Noul sistem de operare caută să fie asemănător cu lansatorul de aplicații de pe un dispozitiv mobil.

  Microsoft oferă utilizatorilor mult mai multă putere de personalizare a aspectelor ferestrelor cu Snap Layouts. Noua funcție ajută în maximizațrea personalizării, permițând utilizatorilor să selecteze dintr-o varietate de aspecte pentru ferestre.

  Setările Snap Group și multi-monitor facilitează mai multe sarcini

  Noua funcție numită Snap Groups își amintește aplicațiile și aspectele folosite. Utilizatorii pot accesa pictograma din bara de activități și pot rearanja automat totul conform preferințelor.

  Acest lucru este util mai ales pentru utilizatorii care andochează în mod regulat un laptop pe un monitor. În Windows 10, ancorarea și decuplarea frecventă a computerului poate fi o problemă, deoarece utilizatorii trebuie să tracă prin probleme de reorganizare a aplicațiilor.

  Tot ce este de știut despre Windows 11

  Windows 11 este mult mai inteligent în ceea ce privește comutarea aspectelor. Microsoft pare, de asemenea, să pună un accent mai mare pe existența mai multor desktopuri virtuale pentru sarcini diferite.

  Noul Windows Store permite dezvoltatorilor să păstreze mai din încasări

  Microsoft introduce câteva modificări majore în Windows Store, care vin atât pe Windows 11, cât și pe Windows 10.

  Pe lângă o nouă estetică care urmează noului limbaj de proiectare al Windows 11, Windows Store include acum „Stories”. Este un conținut editorial care organizează aplicații interesante pentru utilizatori.

  Noul magazin Windows
  Noul Windows Store

  De asemenea, utilizatorii vor instala aplicații mai ușor dintr-un browser datorită unei noi experiențe „pop-up” care deschide o versiune mini a magazinului pentru a permite instalarea rapidă a unei aplicație.

  Tot ce este de știut despre Windows 11

  Microsoft face Windows Store mai atrăgător pentru dezvoltatori, permițându-le să păstreze mai mult din încasări. Compania spune că „dezvoltatorii de aplicații își pot aduce acum propriul comerț în magazinul nostru și pot păstra 100% din venituri – Microsoft nu ia nimic. Dezvoltatorii de aplicații pot folosi în continuare comerțul nostru cu o cotă de venit competitivă de 85/15. ”

  Aplicațiile Android vin pe Windows

  Utilizatorii vor putea descărca și rula aceste aplicații, practic, ca oricare altele, și acestea pot fi fixate chiar în bara de activități alături de aplicațiile Windows „obișnuite”.

  Oarecum surprinzător, compatibilitatea Android vine în urma unui parteneriat cu Intel. Tehnologia Intel Bridge traduce practic aplicațiile Android pentru a funcționa pe dispozitive x86, deși rămâne de văzut cât de bine funcționează acestea.

  În ciuda faptului că a fost proiectată împreună cu Intel, această caracteristică va funcționa și pe dispozitive alimentate cu AMD și ARM. Din nou, Intel lucrează mai strâns cu Microsoft având în vedere că Apple se distanțează rapid de companie.

  Aducerea aplicațiilor Android la Windows extinde imediat utilitatea Microsoft Store. Combinat cu mai multe venituri pentru dezvoltatori și o experiență de instalare mai simplă, utilizatorii ar putea începe să folosească mai des magazinul de aplicații Windows.

  Windows 11 este mai rapid

  Cel puțin asta spune Panos Panay. „Produsul este mai rapid. Trezirea din sleep este mai rapidă. Windows Hello este mai rapid. Navigarea pe Edge este mai rapidă. Navigarea pe orice browser este mai rapidă. De fapt, ceea ce este minunat, Actualizările Windows sunt cu 40% mai mici și sunt mai eficiente, așa cum se întâmplă în fundal. ”

  De asemenea, Microsoft susține că Windows 11 este mai eficient, ducând la o durată mai bună de viață a bateriei.

  Microsoft Teams este integrat în Windows. O nouă pictogramă Teams din bara de activități permite pornirea rapidă a unui chat. În principiu, seamănă mult cu orice altă aplicație de mesagerie.

  Microsoft readuce Widgets

  „Windows 11 vă aduce mai aproape de știrile și informațiile care vă interesează mai rapid cu Widgets – un nou feed personalizat alimentat de AI și cea mai bună performanță a browserului de la Microsoft Edge.

  Microsoft readuce Widgets
  Widgets

  Chiar și când suntem cei mai concentrați și creativi, avem totuși nevoie de pauze – un moment pentru a ne contacta cu lumea exterioară sau pentru a ne reseta mental. Astăzi, ne ridicăm adesea telefoanele pentru a verifica știrile, vremea sau notificările. Acum, puteți deschide o vizualizare similară direct de pe desktop. ”

  Windows 11 vine si cu un nou logo.

  Logo Windows 11
  Logo Windows 11

  Este un upgrade gratuit

  Din fericire, Microsoft nu folosește actualizarea versiunii pentru a percepe o taxă pentru actualizare. Este cu siguranță mai puternic decât doar o altă „actualizare Windows 10”. Windows 11 va fi lansat oficial undeva la sfărșitul anului.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.