More

  Google se confruntă cu un nou proces antitrust în SUA

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google se confruntă cu un nou proces antitrust în SUA. O coaliție de procurori generali a lansat un nou proces antitrust împotriva Google.

  Google se confruntă cu un nou proces antitrust în SUA

  Procurorii acuză gigantul de tehnologie că a abuzat de controlul asupra magazinului de aplicații Android. Știrea vine prin intermediul Bloomberg.

  Procesul, introdus de 36 de state și Washington, DC, în instanța federală din California, contestă politica Google. Aceasta obligă dezvoltatorii Play Store să plătească un comision de 30% pentru vânzările realizate prin intermediul aplicației.

  Google a extins recent taxele pentru a acoperi mai multe bunuri digitale achiziționate prin Play Store. Astfel, urmărind în special o serie de aplicații proeminente care anterior au fost capabile să ocolească taxa. Plângerea completă listează inculpații drept Google, Alphabet și filiale din Irlanda și Asia.

  „Este ciudat faptul că un grup de procurori generali de stat au ales să inițieze un proces care atacă un sistem care oferă mai multă deschidere și alegere față de altele”, a scris Google într-o postare pe blog ca răspuns la proces.

  „Această reclamație imită un proces similar, fără fond, intentat de marele dezvoltator de aplicații Epic Games, care a beneficiat de deschiderea Android prin distribuirea aplicației Fortnite în afara Google Play”.

  Epic Games a dat în judecată Google din motive similare

  Epic Games a susținut că practicile companiei au crescut prețurile pentru consumatorii online. Procesul a fost în mare parte umbrit de procesul Epic vs Apple și App Store. Cu toate acestea, procesul actual intentat de procurori va avea probabil mai multă forță, provenind de la autoritățile de reglementare desemnate la nivel de stat.

  Procesul vine pe fondul creșterii presiunii federale asupra Google. Compania se confruntă deja cu trei procese federale antitrust, inclusiv un caz în care compania este acuzată de practici de monopol.

  Android a fost de obicei văzut ca o amenințare antitrust mai mica față de iOS de la Apple, deoarece nu necesită Play Store ca singură sursă de software pe telefon. Cu toate acestea, presiunea asupra Apple a pus sub semnul întrebării multe aspecte ale structurii taxelor Play Store.

  În audierile recente, parlamentarii și autoritățile de reglementare au pus sub semnul întrebării în mod repetat abilitățile Apple și Google de a face ca aplicațiile lor să stocheze valorile implicite de pe dispozitivele mobile, o practică care se extinde adesea la anumite aplicații. Recent, Google s-a alăturat Apple în reducerea comisionului la 15% pentru dezvoltatorii mai mici.  

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.