Home Lifestyle Auto UE amendează BMW și VW cu 1 miliard de dolari

UE amendează BMW și VW cu 1 miliard de dolari

0
UE amendează BMW și VW cu 1 miliard de dolari

UE amendează BMW și VW cu 1 miliard de dolari pentru presupuse activități de cartelizare. Cele două companii ar fi refuzat să concureze pe tehnologia care ar fi limitat utilizarea combustibilului diesel.

Volkswagen și BMW au convenit să plătească 875 milioane de euro (1 miliard de dolari) constituind amenda aplicată de Uniunea Europeană pentru coluziune. Autoritățile de reglementare au menționat faptul că cele două companii au restricționat implementarea tehnologiei AdBlue de curățare a emisiilor.

VW trebuie să plătească aproximativ 502 de milioane de euro. BMW va plăti aproape 373 de milioane de euro, potrivit informațiilor oferite de Comisia Europeană. Sancțiunea pentru BMW este cu mult sub cea anunțată inițial de 1,4 miliarde de euro. BMW a revenit în luna mai asupra acordului de soluționare al cazului sub investigare. Anterior a declarat că va contesta decizia UE.

UE amendează BMW și VW cu 1 miliard de dolari

Încheierea unei înțelegeri înseamnă că cele două companii sunt de acord cu taxele UE, în schimbul unei amenzi mai mici. Sunt de obicei de acord și să nu conteste decizia UE în instanță. Daimler a evitat o amendă pentru că a fost prima care a dezvăluit UE informații despre cartel. Toate cele trei companii s-ar putea confrunta acum cu procese de despăgubire din partea clienților.

Producătorii de autovehicule „posedau tehnologia de reducere a emisiilor dăunătoare dincolo de ceea ce era cerut legal conform standardelor UE de emisii”, a declarat Margrethe Vestager, șeful antitrust al UE. „Dar au evitat” să concureze între ei „prin utilizarea întregului potențial al acestei tehnologii”. Amenzile vin într-o perioadă în care producătorii germani de automobile ies din pandemie cu vânzări foarte mici.

UE a declarat că cei trei producători auto s-au înțeles cu privire la tehnologia AdBlue care adaugă uree la gazele de eșapament. Astfel se reduc emisiile nocive de oxid de azot provenite de la mașinile diesel. Companiile au ajuns la un acord cu privire la dimensiunile și intervalele rezervoarelor AdBlue. Au avut și o „înțelegere comună” privind consumul AdBlue.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version