More

  Kaseya implementează o soluție în urma atacului REvil

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Kaseya implementează o soluție în urma atacului REvil. Compania a obținut o cheie de decriptare pentru a debloca sistemele lovite de atac. Acesta îi va ajuta pe clienții săi afectați de atacul ransomware din 2 iulie al REvil.

  Kaseya implementează o soluție în urma atacului REvil

  Pe 2 iulie, grupul ransomware REvil, a organizat un atac masiv asupra gigantului de software IT Kaseya. Atacul a afectat atât compania cât și clienții acesteia. Grupul a profitat de vulnerabilitățile companiei Kaseya pentru a trimite actualizări la rețelele de calculatoare. Astfel, permițând să distribuie ransomware către 1.500 de companii și organizații din întreaga lume.

  Majoritatea sunt doar întreprinderi mici, iar unele ținte sunt școli din Noua Zeelandă sunt școli. Recent, Kaseya a anunțat că a obținut un decriptor universal și îi va ajuta pe cei „afectați de incident”.

  REvil a cerut inițial o sumă de 70 de milioane de dolari pentru un decriptor universal care va debloca datele deținute în urma atacului din 2 iulie. La mijlocul lunii iulie, însă, paginile web ale grupului au căzut brusc.

  Acestea au dispărut la scurt timp după ce președintele Biden a dezvăluit că a vorbit cu președintele rus Vladimir Putin despre atacurile ransomware provenind din Rusia. Încă nu este clar dacă grupul a dispărut de pe internet ca urmare a acelei discuții.

  În anunțul său, Kaseya a spus că „a obținut instrumentul de la o terță parte” și că a lucrat cu compania de software Emsisoft pentru a confirma că poate debloca datele victimelor. De asemenea, a spus că a format echipe care să ajute în mod activ „clienții afectați de ransomware să își refacă mediul” și că reprezentanții săi vor contacta clienții care nu au aflat încă de aceste echipe.

  Când BleepingComputer a întrebat Kaseya dacă a plătit suma cerută ca răscumpărare pentru a obține cheia, compania a răspuns că „nu poate confirma sau nega asta”. Publicația a întrebat și FBI dacă este implicat în obținerea cheii de decriptare. Însă, agenția a refuzat să comenteze o investigație în curs.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.