More

  WhatsApp susține acuzațiile aduse spyware-ului NSO

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  WhatsApp susține acuzațiile aduse spyware-ului NSO. Compania spune că spyware-ul NSO a fost folosit pentru a ataca aliații SUA. WhatsApp respinge prezumția de nevinovăție a NSO.

  WhatsApp susține acuzațiile aduse spyware-ului NSO

  Grupul NSO a negat faptul că spyware-ul său a fost folosit pentru a compromite telefoanele mai multor politicieni. Însă, WhatsApp spune o altă poveste. CEO-ul WhatsApp, Will Cathcart, a declarat pentru The Guardian că guvernele ar fi folosit software-ul Pegasus al NSO pentru a ataca înalți oficiali guvernamentali din întreaga lume în 2019.

  Lista include inclusiv oficiali de rang înalt ai securității naționale care erau aliați SUA. Încălcările ar fi făcut parte dintr-o campanie mai amplă care a compromis 1.400 de utilizatori WhatsApp în două săptămâni.

  Detaliile apărute despre NSO „se potrivesc” concluziilor atacului din 2019 asupra WhatsApp, a spus Cathcart. Se credea că activiștii pentru drepturile omului și jurnaliștii sunt victime.

  Cathcart răspundea la acuzațiile potrivit cărora guvernele foloseau Pegasus pentru a ataca telefoanele a 37 de persoane. Aceste ținte erau, de asemenea, pe o listă din 2016 cu peste 50.000 de numere de telefon care includeau activiști, jurnaliști și politicieni, deși nu este clar dacă cineva dincolo de cele 37 de persoane au căzut pradă atacurilor.

  NSO a respins cu tărie afirmațiile referitoare la atacuri și listă, insistând că nu există „nici o bază de fapt” și că lista era prea mare pentru a putea fi concentrată exclusiv asupra potențialelor ținte Pegasus. De asemenea, l-a provocat direct Cathcart, întrebând dacă CEO-ul WhatsApp are „alte alternative” la instrumentele sale care ar ajuta la contracararea „pedofililor, teroriștilor și infractorilor” folosind software criptat.

  Cu toate acestea, Cathcart nu a acceptat această explicație.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.