More

  Sony lansează o cameră de vlogging

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sony lansează o cameră de vlogging ZV-E10 cu obiective interschimbabile, dedicată vloggerilor și creatorilor de conținut video.

  Sony a anunțat astăzi prima sa cameră pentru vlogging din seria Alpha cu obiective interschimbabile, noua ZV-E10. Camera a fost proiectată de la zero special pentru vlogging și gândită pentru nevoile vloggerilor din zilele noastre. Aceasta combină tehnologia imagistică avansată de la Sony cu posibilități extinse de utilizare. Și cu un set de funcționalități personalizate, optimizat pentru creatorii de conținut video.

  Camera ZV-E10 dispune de un senzor Exmo APS-C CMOS de 24.2 megapixeli (aprox. efectivi) și de un motor de procesare a imaginii BIONZ X. Oferă astfel imagini de înaltă calitate cu o sensibilitate ridicată, texturi detaliate și un efect bokeh frumos, natural.

  În plus, ZV-E10 include și caracteristicile dedicate vlogging-ului foarte apreciate la populara cameră digitală ZV-1. Inclusiv „Background Defocus” care poate comuta fluid între fundalul estompat (bokeh) și un background clar. Dar și modul „Product Showcase”, care permite camerei să schimbe automat focalizarea de pe fața subiectului pe un obiect care trebuie evidențiat la un moment dat, prin plasarea în fața obiectivului.

  Noua cameră ZV-E10 combină versatilitatea și calitatea excelentă a imaginii oferită de o cameră foto cu obiective interschimbabile cu senzor mare și o serie de caracteristici ușor de utilizat, concepute special pentru vlogging. Este, astfel, un instrument ideal pentru creatorii de conținut video care doresc să treacă la o configurație mai avansată”.

  Camera APS-C ZV-E10 oferă performanțe audio și video de înaltă calitate

  ZV-E10 are un design gândit în principal pentru video. Este o cameră ușoară, de aproximativ 343 de grame și integrează popularul ecran LCD rabatabil în lateral. Permite astfel creatorilor de conținut să conecteze microfoane externe în partea de sus a camerei.

  Acest aspect simplifică mult setup-ul necesar pentru realizarea de vloguri și permite. În același timp, utilizatorilor să vadă ecranul în modul Selfie, dar și să filmeze din poziții dificile.

  În plus față de ecran, ZV-E10 pune la dispoziția videografilor multe alte funcții ușor de utilizat, care sunt proiectate special pentru vlogging. Inclusiv un nou buton de comutare a modurilor de lucru, localizat în partea superioară a camerei. Acesta le permite creatorilor să comute cu ușurință de la modul foto la înregistrarea video sau modul slow/quick motion, printr-o singură atingere.

  Noua cameră include, de asemenea, funcționalități video avansate. Acestea includ înregistrarea video 4K (QFHD: 3840 x 2160) și Slow Motion cu o calitate ridicată a imaginii (FHD 120p).

  Este disponibilă și stabilizarea electronică a imaginii prin intermediul Active Mode. Modul oferă înregistrare video stabilă chiar și în timpul mersului, atunci când filmarea se realizează direct din mână.

  În plus, tehnologia avansată AF (autofocalizare) a camerei ZV-E10 oferă autofocalizare rapidă și precisă. Are performanțe excelente de urmărire a subiectului, precum și sunet de înaltă calitate pentru înregistrarea sonoră foarte clară.

  Sony lansează o cameră de vloggingVersatilitate creativă

  O cameră cu obiective interschimbabile pentru și mai multe posibilități de exprimare creativă

  Camera ZV-E10 le permite utilizatorilor să beneficieze de mai multe posibilități de exprimare creativă. Pot face asta utilizând obiectivul ideal pentru fiecare cadru pe care doresc să-l fotografieze.

  Gama largă de obiective compatibile din seria celor cu montură E de la Sony le permite astfel să-și aleagă obiectivul perfect pentru viziunea lor creativă unică.

  Autofocalizare avansată

  Tehnologia de top Sony AF (autofocalizare) le permite utilizatorilor să lase această grijă în seama camerei, astfel încât să se poată concentra asupra compoziției cadrului perfect.

  ZV-E10 oferă Fast Hybrid AF și Real-time Eye AF (AF pe ochi în timp real) pentru video, cu Real-time Tracking (urmărire în timp real).

  Modul permite camerei să păstreze în cadru chipul și ochii subiectului, pentru autofocalizare rapidă și precisă. Chiar și în cazul filmărilor în mișcare sau în condiții de mediu nefavorabile.

  De asemenea, utilizatorii pot personaliza setările de autofocalizare ale camerei. Un exemplu este viteza de tranziție AF și sensibilitatea de comutare a subiectului pe care autofocalizează.

  Asta pentru a alege felul în care camera trece de la un punct de focalizare la altul, în funcție de preferințele lor creative.

  În plus, funcția de focalizare tactilă a camerei ZV-E10 le permite utilizatorilor să seteze în mod intuitiv punctul de focalizare în imagine, prin simpla atingere a ecranului.

  Astfel, cu o singură mișcare, utilizatorii pot schimba instantaneu zona de focalizare la un subiect la altul, în aproape orice punct al cadrului. Acest lucru este disponibil atât pentru captarea de imagini statice, cât și în modurile video.

  Calitate audio de top

  Camera Sony vine cu un microfon direcțional cu trei capsule. Acesta permite camerei ZV-E10 să capteze sunetul în mod deosebit de clar. Inclusiv vocea vorbitorului, reducând efectele nedorite ale vântului datorită paravântului inclus în pachet.

  Pentru opțiuni audio extinse, ZV-E10 include o interfață audio digitală în patina de accesorii Multi Interface (MI) Shoe. Dar și o mufă jack pentru conectarea unui microfon extern. Includerea unei mufe jack pentru căști le permite utilizatorilor să conecteze căști pentru a monitoriza cu precizie înregistrările audio. Sincronizarea ieșirii audio poate fi setată, de asemenea, în mod Live sau Lip Sync.  

  Subiectul, tot timpul pe primul plan

  La fotografierea în diferite setări cu schimbări dramatice de lumină, utilizatorii pot fi siguri că ZV-10E va corecta automat expunerea. Pentru asta utilizează un algoritm original Face Priority AE (autoexpunere) capabil de tranziții AE rapide. Astfel chipul subiectului nu va fi nici subexpus, nici supraexpus.

  Acest lucru permite camerei să detecteze fața acestuia și să regleze expunerea pentru a se asigura că trăsăturile sunt reproduse la luminozitate optimă. Chiar și atunci când sunt realizate filmări cu modificări majore ale iluminării în modul Selfie. Mai mult, chiar dacă fața subiectului se îndepărtează de cameră pentru câteva momente.

  În plus, ZV-E10 dispune de aceeași știință avansată a culorilor implementată odată cu popularul model ZV-1. Si optimizează tonurile pielii indiferent de subiect, atât în modul de captare a imaginilor statice, cât și în modul de înregistrare video.

  Concepută pentru creatorii de conținut video

  Utilizatorii pot folosi foarte ușor și confortabil noua cameră ZV-E10, datorită grip-ului care o face plăcut de ținut în mână. Dar și butonului MOVIE, amplasat convenabil pe partea superioară a camerei.

  Atunci când este folosită împreună cu grip-ul opțional cu funcție de control wireless de la distanță (GP-VPT2BT, vândut separat). Operarea cu o singură mână este mult simplificată, determinând un acces mai facil la butonul de zoom, de înregistrare, dar și la un buton personalizabil.

  O lumină care indică statusul înregistrării este, de asemenea, implementată pe partea frontală a body-ului pentru a ști dintr-o privire atunci când camera înregistrează activ.

  De asemenea, ecranul este încadrat de o bandă roșie în timpul înregistrării. Asta pentru ca utilizatorii să știe exact dacă filmarea este pornită. Chiar și atunci când se află în spatele camerei.

  O caracteristică unică a camerei ZV-E10 este butonul de zoom care poate realiza un zoom optic folosind obiective zoom puternice, dar și un zoom clar al imaginii, atât cu obiective zoom, cât și obiective fixe.

  Datorită funcției Clear Image Zoom, utilizatorii pot realiza zoom-ul fără pierderea rezoluției video, pentru a menține calitatea 4K a clipului video.

  Camera ZV-E10 dispune de baterie cu o autonomie mare, suficientă pentru a capta până la 125 de minute  sau 440 de imagini cu o încărcare completă, astfel încât utilizatorii să poată înregistra perioade lungi de timp, fără griji. La fotografierea în interior, sursele de curent alternativ precum AC-PW20AM (opțional) pot furniza energie. Astfel încât utilizatorii să poată continua să înregistreze fără să se îngrijoreze în ceea ce privește consumul bateriei. Alimentarea poate fi realizată și printr-un conector de tip USB-C. Permite, astfel, bateriilor externe să alimenteze camera pentru o durată de folosire mai mare atunci când utilizatorii filmează în continuă mișcare.

  Sony lansează o cameră de vlogging

  Streaming live

  Camera ZV-E10 poate fi utilizată, de asemenea, ca o cameră web de înaltă calitate sau drept cameră dedicată pentru streaming live. Prin simpla conectare la un PC sau la un smartphone, pentru mobilitate crescută fără software suplimentar.

  Funcționalitatea le permite utilizatorilor să profite la maximum de calitatea extraordinară a imaginii și de sunetul clar oferite de camera ZV-E10.

  Dar și de funcțiile Face Priority AE și Soft Skin Effect în timp ce fac livestreaming sau în timpul apelurilor video. Camera ZV-E10 suportă standardele utilizate pentru camerele USB precum UVC (USB Video Class) / UAC (USB Audio Class). ZV-E10 permite utilizatorilor să o conecteze și la o sursă de alimentare prin cablu USB în timp ce transmit în direct. Asta pentru o perioadă mai lungă de folosire. Pentru mai multă comoditate, utilizatorii pot atribui această funcție unui buton personalizat pentru a începe streaming-ul instantaneu.

  Transfer ușor de date și fișiere 

  Utilizând aplicația Imaging Edge Mobile de la Sony, utilizatorii pot transfera imaginile și fișierele video selectate pe un dispozitiv mobil. Poate fi realizată prin Wi-Fi, inclusiv fișiere de imagine RAW. După ce camera a fost asociată cu aplicația Imaging Edge Mobile, datele privind locația în care s-a realizat imaginea pot fi preluate din telefonul mobil și înregistrate.

  Utilizatorii pot transfera de pe cardul SD din camera pe un smartphone (dispozitiv mobil) prin Bluetooth chiar dacă aparatul este oprit.

  Preț și Disponibilitate

  Noua cameră ZV-E10 va fi disponibilă în a doua parte a lunii august la dealerii autorizați Sony. Prețul va fi aproximativ 3.699 de lei.

  Va fi disponibil și un nou kit alcătuit din camera ZV-E10 și obiectivul cu zoom E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS. Disponibilitatea va fi din a doua parte a lunii august 2021. Prețul aproximativ de 4.199 de lei, la dealerii autorizați Sony din Europa.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.