More

  Atenție la apelurile primite de la numere internaționale!

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Atenție la apelurile primite de la numere internaționale!. ANCOM atrage atenția utilizatorilor asupra apelurilor pierdute sau primite de la numere internaționale pe care nu le cunosc.

  Atenție la apelurile primite de la numere internaționale!

  Aceste apeluri pot reprezenta posibile tentative de fraudă. Există posibilitatea ca apelând înapoi astfel de numere, utilizatorii să fie suprataxați. Eventualele costuri se vor regăsi ulterior pe factura de servicii de telefonie.

  Astfel de fraude prin apeluri scurte se fac de obicei prin intermediul unor programe de apelare automată a unor numere selectate aleatoriu. Scopul este ca cel apelat să sune înapoi. Victima sună de obicei la un număr de telefon cu suprataxă. Cu cât apelul este activ un timp cât mai îndelungat cu atât mai mari vor fi câștigurile ilicite.

  Tarifele aplicate acestor apeluri, către numere din țări precum Botswana, Guineea, Guyana, Nepal, Sri Lanka etc este ridicat, iar costurile se regăsesc, ulterior, pe factura persoanei care apelează.

  Ce trebuie să facă utilizatorii pentru a evita acest tip de fraudă?

  Persoanele care întâmpină o astfel de situație sunt îndrumați să nu sune înapoi la numerele pe care nu le cunosc. În specialdacă acestea sunt numere internaționale provenind din țări cu care nu au nicio legătură. De asemenea, nu trebuie furnizate date cu caracter personal dacă acestea sunt solicitate prin aceste apeluri.

  Utilizatorii care întâlnesc acest tip de fraudă sunt sfătuiți să informeze furnizorul lor de servicii de telefonie. De asemenea, sunt rugați să se adreseze Poliției, instituția abilitată de dispozițiile legale în vigoare să investigheze posibilele cazuri de înșelăciune sau de infracțiuni informatice.

  Mai multe informații cu privire la acest subiect sunt disponibile pe site-ul Infocentru ANCOM, aici.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.