More

  Gigabyte a suferit un atac ransomware

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Gigabyte a suferit un atac ransomware. Se pare că hackerii ar fi furat și informații importante pentru producătorul de PC-uri.

  Gigabyte a suferit un atac ransomware

  Acer și Apple nu sunt singurele mărci mari de PC-uri care au suferit atacuri ransomware în ultima vreme. Bleeping Computer raportează că Gigabyte din Taiwan a suferit un atac ransomware între 3 și 4 august. Compania a confirmat doar că a închis infrastructura IT și că o mână de servere au fost afectate. Însă, există indicii că atacul ar fi putut avea consecințe mai profunde.

  Potrivit surselor Bleeping Computer, hackerii RansomEXX au susținut că au furat 112 GB de date interne sensibile, precum și informații dintr-un depozit de coduri. Datele ar include informații despre cipurile Intel și AMD, precum și un document de depanare. Se știe că atacul a afectat atât pagina de asistență Gigabyte, cât și părți din website-ul taiwanez.

  Gigabyte a spus că a contactat forțele de ordine, dar nu a spus dacă va plăti răscumpărarea.

  RansomEXX a început să activeze în 2018 sub numele Defray, dar a fost redenumit în 2020 și a vizat organizații din ce în ce mai înalte. Printre organizații se numără inclusiv guvernul brazilian, Departamentul Transporturilor din Texas și telecomunicațiile conduse de stat din Ecuador. Se pare că nu este asociat cu grupul REvil care a atacat Acer și furnizorul Apple Quanta.

  Nu este surprinzător faptul că producătorii de PC-uri se confrunta cu aceste atacuri. Nu numai că au bani pentru a plăti răscumpărări, ci și o serie de secrete tehnologice pe care sunt dornici să le protejeze. Cu toate acestea, șirul de atacuri este îngrijorător. În afară de succesul financiar pe termen scurt, există posibilitatea divulgării unor secrete comerciale care ar aduce daune pe termen lung.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.