More

  Citizen Lab acuză Apple de cenzură în gravurile produselor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Citizen Lab acuză Apple de cenzură în gravurile produselor. Apple interzice peste 1.000 de cuvinte pentru gravură în China.

  Citizen Lab acuză Apple de cenzură în gravurile produselor

  Un nou raport al organizației de cercetare a politicilor publice Citizen Lab a evidențiat cenzura Apple în regiuni precum China, Hong Kong și Taiwan. Compania oferă servicii de gravare pentru a permite clienților să personalizeze produsele Apple.

  Raportul spune că Apple are o listă imensă de fraze interzise. Unele dintre ele sunt arbitrare, însă nu le gravează pe iPhone-uri, iPad-uri și AirTag-uri vândute în aceste regiuni. Raportul a menționat că în regiuni precum Hong Kong și Taiwan, compania cenzurează cuvintele care nu sunt interzise de legea țării.

  O mare parte din această cenzură depășește obligațiile legale ale Apple în Hong Kong și nu suntem conștienți de nicio justificare legală pentru cenzura politică a conținutului din Taiwan”, apare în raport.

  Organizația a menționat că Apple interzice aproximativ 1.075 de cuvinte pentru gravare  în China continentală. De asemenea, sunt interzise 542 de cuvinte în Hong Kong și 397 de cuvinte în Taiwan.

  Lista de cenzură include un număr mare de cuvinte politice

  În mod ciudat, include chiar și numele de familie „Zhang”. Compania interzice, de asemenea, cuvinte și expresii precum „Drepturile omului”, „Dalai” și „Libertatea presei”.

  Apple a interzis, de asemenea, cuvinte precum „Chairman Mao” și „Falun Gong” atât în Taiwan, cât și în Hong Kong, cu excepția Chinei continentală.

  Ca răspuns la raport, compania a spus că gestionează situația la nivel local. De asemenea, a subliniat că nu există o listă globală de cuvinte interzise.

  “Încercăm să nu acceptăm cererile care ar putea reprezenta încălcări ale mărcii comerciale sau ale proprietății intelectuale, care sunt vulgare sau insensibile din punct de vedere cultural, care ar putea fi interpretate ca incitând la violență sau ar putea fi considerate ilegale în conformitate cu legile, regulile și reglementările locale din țările și regiunile în care personalizăm și unde livrăm.” spune compania.

  Gigantul de tehnologie a adăugat, de asemenea, că activitatea de revizuire este manuală, iar unele cuvinte sunt respinse din greșeală și că există un proces pentru aceste cazuri.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.