More

  Google și Microsoft investesc în securitate cibernetică

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google și Microsoft investesc în securitate cibernetică. Google oferă 10 miliarde de dolari, iar Microsoft oferă 20 de miliarde de dolari în următorii 5 ani.

  Google și Microsoft investesc în securitate cibernetică

  În urma unei întâlniri cu președintele Joe Biden, Google și Microsoft au promis că vor investi în total 30 de miliarde de dolari în securitatea cibernetică în următorii cinci ani. Google a promis 10 miliarde de dolari, în timp ce Microsoft a promis 20 de miliarde de dolari.

  CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a declarat pe Twitter că 150 de milioane de dolari vor fi folosiți pentru extinderea rețelei de formare Microsoft. Totul pentru a ajuta agențiile guvernamentale americane să își actualizeze sistemele de securitate digitală.

  Casa Albă a descris această investiție atfel: „Microsoft … va pune imediat la dispoziție 150 de milioane de dolari în servicii tehnice pentru a ajuta guvernele federale, de stat și locale să îmbunătățească protecția securității și va extinde parteneriatele cu colegii comunitare și organizații non-profit pentru instruire în domeniul securității cibernetice. „

  Între timp, Google se va concentra pe extinderea modelului de securitate zeo-trust. De asemenea, va securiza lanțul de aprovizionare cu software și va construi securitatea open-source. În plus, va oferi mai multe oportunități de instruire americanilor. Mai exact, Google a spus că va ajuta 100.000 de americani în următorii trei ani să obțină certificate Google Career în domeniile securității cibernetice.

  Președintele Biden s-a întâlnit cu giganții de tehnologie pentru a discuta despre amenințările precum recentul atac SolarWinds. De asemenea, s-a pus în discuție și modul în care SUA își poate apăra mai bine sistemele digitale.

  Pe lângă infuzia financiară Google și Microsoft, Apple va stabili protocoale noi pentru lanțul de aprovizionare.  De asemenea, Amazon va oferi publicului instruirea gratuită în domeniul securității cibernetice. Alte organizații, inclusiv IBM, Girls Who Code și Code.org, au făcut planuri pentru a extinde securitatea cibernetică în guverne, societate și industrie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.