More

  Google oferă Netflix o reducere a comisioanelor Play Store

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google oferă Netflix o reducere a comisioanelor Play Store. Google a fost acuzat că a arătat tratament preferențial anumitor dezvoltatori de aplicații Android.

  Google oferă Netflix o reducere a comisioanelor Play Store

  The Verge raportează detaliile dintr-un proces recent împotriva Google. Acesta susține că Google a oferit o tăiere „semnificativă” a comisioanelor din Play Store pentru Netflix. Se pare că Google a vrut să potolească „nemulțumirea” gigantului de streaming.

  Netflix, Spotify și Tinder ar fi încercat să evite cerința obligatory de a utiliza sistemul de facturare intern al Play Store. Astfel, au fost necesare oferte din partea Google menite să mențină platformele pe sistemul de plăți Google.

  Detaliile dezvăluite în process, includ, de asemenea, o afirmație conform căreia cota de venit normală a Google este arbitrară. Deși compania solicită în mod obișnuit un comision de 30% la achizițiile din Play Store, se pare că a stabilit că poate reduce chiar și cu șase procente. Comunicările interne sugerează că Google a ales cota de 30% fără niciun motiv „în afară de a copia Apple”, potrivit procesului.

  O purtătoare de cuvânt a susținut că dezvoltatorii erau legați de aceleași politici ca „toți ceilalți dezvoltatori” și că s-au depus eforturi pentru a sprijini producătorii de aplicații cu „resurse și investiții îmbunătățite”. Aceste inițiative au fost dovada unei „concurențe sănătoase” în sistemele de operare și magazinele de aplicații, a spus Google.

  Dacă afirmațiile sunt adevărate, Google se pare că ar fi acordat Netflix o înțelegere, indisponibilă altor dezvoltatori Play Store. E-mailurile interne sugerează, de asemenea, că Apple a oferit avantaje Netflix pe care nu le-a oferit altora dezvoltatori App Store.

  Oricare ar fi cazul, Google ar putea să nu aibă de ales și să fie nevoit să modifice practicile. Apple a atenuat recent regulile App Store ca parte a unei soluții care să permită dezvoltatorilor să orienteze clienții pe sisteme de plată alternative. Google permite deja acest lucru, dar s-ar putea confrunta cu presiuni pentru a modifica alte practici.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.