More

  Google primește o amendă de 177 milioane dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google primește o amendă de 177 milioane dolari. De această dată amenda vine de la autoritățile de reglementare sud-coreene. Autoritățile acuză gigantul de tehnologie că împiedică dezvoltarea rivalilor Android.

  Google primește o amendă de 177 milioane dolari

  Comisia pentru Comerț Echitabil din Coreea a impus Google o amendă de 177 milioane de dolari. Amenda vine în urma acuzațiilor conform cărora gigantul de tehnologie își folosește poziția dominantă pe piață pentru a împiedica dezvoltarea rivalilor Android.

  Potrivit Yonhap News, autoritatea de reglementare antitrust din Coreea a decis că acordul anti-fragmentare (AFA) Google îi obligă pe producători să semneze în schimbul utilizării sistemului său de operare Android. Astfel, îngreunează concurența.

  Acordul împiedică producătorii de telefoane să creeze și să instaleze propriile versiuni ale sistemului de operare Android pe dispozitivele lor. Printre producători se numără inclusiv companiile coreene Samsung și LG. Yonhap News spune că această comisia a analizat dacă acordul înăbușă concurența încă din 2016.

  Pe lângă aplicarea unei amenzi, comisia a interzis companiei să oblige producătorii să semneze AFA-uri pe viitor. În plus, solicită și modificarea celor existente.

  Într-o declarație pentru CNBC, gigantul de tehnologie a susținut că Android și programul de compatibilitate accelerează inovația și îmbunătățesc experiența utilizatorului, beneficiind companiile. „Decizia KFTC publicată astăzi ignoră aceste beneficii și va submina avantajele de care se bucură consumatorii. Google intenționează să facă apel la decizia KFTC”, a spus purtătorul de cuvânt.

  KFTC și-a dezvăluit decizia în aceeași zi în care a intrat în vigoare amendamentul Coreei la legea privind afacerile în domeniul telecomunicațiilor. Această modificare adaugă o lege care va cere Google și Apple să permită introducerea unor sisteme de plată auxiliare în magazinele de aplicații.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.