More

  Telegram a înregistrat o creștere a infracțiunilor cibernetice

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Telegram a înregistrat o creștere a infracțiunilor cibernetice. Potrivit anchetatorilor, aplicația este criptată și mai ușor de utilizat.

  Telegram a înregistrat o creștere a infracțiunilor cibernetice

  Infractorii cibernetici folosesc Telegram de ani de zile. Asta pentru că este criptat și ușor de accesat. Conform unei investigații recente efectuate de The Financial Times și grupul de informații cibernetice Cyberint a existat recent o „creștere cu 100% a utilizării telegramei de către infractorii cibernetici”. Și FT spune că această creștere a activității infracționale a aplicației a avut loc după ce utilizatorii au apelat la ea în urma unei modificări a politicii de confidențialitate a WhatsApp.

  WhatsApp a cerut utilizatorilor să accepte o politică revizuită care să permită partajarea datelor cu compania-mamă Facebook. Utilizatorii au fost revoltați. Astfel, WhatsApp a trebuit să clarifice faptul că încă nu va putea citi comunicările lor private. Chiar și așa, utilizatorii au migrat către rivali care ofereau capabilități de mesagerie similar precum Telegram. Asta a dus la o creștere a activității infracționale desfășurate prin intermediul aplicației.

  Există o rețea de hackeri care distribuie și vând date cu zeci de mii de abonați

  Numărul mențiunilor „Email: pass” și „Combo” în aplicație s-a mărit de patru ori în ultimul an. Unele depozite de date care circulă pe aplicație conțin 300.000 până la 600.000 de combinații de e-mail și parole.

  Infractorii cibernetici vând, de asemenea, informații financiare, cum ar fi numerele cardurilor de credit, copiile pașaportului și instrumentele de hacking prin intermediul aplicației.

  Tal Samra, analist de amenințări cibernetice la Cyberint, a explicat: „Serviciul de mesagerie criptată este din ce în ce mai popular în rândul actorilor care amenință și desfășoară activități frauduloase și vând date furate … întrucât este mai convenabil de utilizat decât dark web-ul”. Telegram este, de asemenea, mai puțin probabil să fie monitorizat de autorități, a spus Samra.

  Într-un comunicat, Telegram a mai spus că „are o politică de eliminare a datelor personale partajate fără consimțământ” și că are „o forță tot mai mare de moderatori profesioniști” care elimină zilnic 10.000 de comunități publice pentru încălcarea TOS-ului său.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.