More

  India acuză Google că abuză de dominația Android

  India acuză Google că abuză de dominația Android. Autoritățile indiene au publicat rezultatele unei anchete antitrust din ultimii doi ani.

  India acuză Google că abuză de dominația Android

  Google a înăbușit concurența și a împiedicat dezvoltarea rivalilor Android în India. Asta arată raportul autorității de reglementare antitrust a țării potrivit Reuters. În 2019, Comisia pentru Concurență din India a deschis o investigație cu privire la întrebarea dacă Google a abuzat de dominanța Android pe piață, unde dispozitivele alimentate de sistemul de operare sunt predominante.

  În raportul său privind constatările, autoritatea de reglementare a scris că Google și-a flexat „mușchiul financiar imens”. Totul pentru a reduce capacitatea producătorilor de a dezvolta și vinde dispozitive care rulează structura Android.

  În plus, comisia a declarat că Google care solicită producătorilor să preinstaleze aplicații Android. Aceasta este o condiție nedreaptă în schimbul accesului la sistemul de operare mobil. Raportul arată că încalcă legile concurenței din India.

  Autoritatea de reglementare a constatat, de asemenea, că politicile Play Store sunt „unilaterale, ambigue, vagi, părtinitoare și arbitrare”. Într-o declarație trimisă Reuters, Google a declarat că așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu CCI pentru a „demonstra cum Android a condus la mai multă concurență și inovație, nu mai puțină”.

  Gigantul de tehnologie ar fi răspuns la anchetă de 24 de ori pentru a se apăra

  Alte companii de tehnologie, inclusiv Microsoft, Amazon, Apple, Samsung și Xiaomi au răspuns la întrebările comisiei. În timp ce CCI a decis că Google a înăbușit în mod ilegal concurența din țară, compania va avea o altă șansă să se apere înainte ca CCI să emită decizia finală, împreună cu sancțiunile aferente.

  Cu doar câteva zile în urmă, autoritățile de reglementare sud-coreene au ajuns, de asemenea, la decizia că Google și-a folosit poziția dominantă pe piață pentru a împiedica dezvoltarea rivalilor Android. Gigantul de tehnologie a primit, astfel, o amendă de 177 milioane de dolari. De asemenea, au interzis companiei să solicite partenerilor de producție să semneze acorduri anti-fragmentare, care interzic crearea și instalarea de versiuni alternative ale sistemului de operare Android.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here