More

  India acuză Google că abuză de dominația Android

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  India acuză Google că abuză de dominația Android. Autoritățile indiene au publicat rezultatele unei anchete antitrust din ultimii doi ani.

  India acuză Google că abuză de dominația Android

  Google a înăbușit concurența și a împiedicat dezvoltarea rivalilor Android în India. Asta arată raportul autorității de reglementare antitrust a țării potrivit Reuters. În 2019, Comisia pentru Concurență din India a deschis o investigație cu privire la întrebarea dacă Google a abuzat de dominanța Android pe piață, unde dispozitivele alimentate de sistemul de operare sunt predominante.

  În raportul său privind constatările, autoritatea de reglementare a scris că Google și-a flexat „mușchiul financiar imens”. Totul pentru a reduce capacitatea producătorilor de a dezvolta și vinde dispozitive care rulează structura Android.

  În plus, comisia a declarat că Google care solicită producătorilor să preinstaleze aplicații Android. Aceasta este o condiție nedreaptă în schimbul accesului la sistemul de operare mobil. Raportul arată că încalcă legile concurenței din India.

  Autoritatea de reglementare a constatat, de asemenea, că politicile Play Store sunt „unilaterale, ambigue, vagi, părtinitoare și arbitrare”. Într-o declarație trimisă Reuters, Google a declarat că așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu CCI pentru a „demonstra cum Android a condus la mai multă concurență și inovație, nu mai puțină”.

  Gigantul de tehnologie ar fi răspuns la anchetă de 24 de ori pentru a se apăra

  Alte companii de tehnologie, inclusiv Microsoft, Amazon, Apple, Samsung și Xiaomi au răspuns la întrebările comisiei. În timp ce CCI a decis că Google a înăbușit în mod ilegal concurența din țară, compania va avea o altă șansă să se apere înainte ca CCI să emită decizia finală, împreună cu sancțiunile aferente.

  Cu doar câteva zile în urmă, autoritățile de reglementare sud-coreene au ajuns, de asemenea, la decizia că Google și-a folosit poziția dominantă pe piață pentru a împiedica dezvoltarea rivalilor Android. Gigantul de tehnologie a primit, astfel, o amendă de 177 milioane de dolari. De asemenea, au interzis companiei să solicite partenerilor de producție să semneze acorduri anti-fragmentare, care interzic crearea și instalarea de versiuni alternative ale sistemului de operare Android.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.