More

  Noile ținte pentru programele malware sunt angajații remote

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Noile ținte pentru programele malware sunt angajații remote. Aproape toate programele de malware ajung prin conexiuni criptate HTTPS.

  Noile ținte pentru programele malware sunt angajații remote

  Programele malware devin mai periculoase. Majoritatea acestora, 91,5%, ajung la ținte prin conexiuni HTTPS criptate potrivit unui nou raport de cercetare.

  Ultimul raport trimestrial al firmei de securitate cibernetică WatchGuard, bazat pe date colectate de pe dispozitivele sale de firewall, a constatat că a existat o ușoară scădere a numărului de atacuri malware. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de hackeri se concentrează asupra utilizatorilor care lucrează remote .

  Raportul arată o schimbarea alarmantă a mecanismului de livrare a programelor malware. De asemenea, susține că oricare organizație care nu examinează trafic HTTPS criptat la perimetru ratează 9/10 programe malware.

  „Cu o mare parte a lumii care funcționează într-un model de forță de muncă mobilă sau hibridă, perimetrul rețelei tradiționale nu este întotdeauna inclus în ecuația de apărare a securității cibernetice”, a declarat Corey Nachreiner, ofițer șef de securitate WatchGuard.

  În trimestrul II 2021, WatchGuard spune că a blocat un total de peste 16,6 milioane de variante malware și aproape 5,2 milioane de amenințări în rețea.

  Cercetătorii au descoperit un val alarmant de malware fără fișiere, precum și o creștere dramatică a ransomware.

  „În prima jumătate a anului 2021, detecțiile noastre de ransomware aproape au atins detecțiile din tot anul 2020. Dacă această tendință continuă fără o creștere suplimentară, totalul ransomware-ului din 2021 va atinge cel puțin 150% față de anul trecut”, avertizează cercetătorii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.