More

  Facebook protejează persoanele publice împotriva hărțuirii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook protejează persoanele publice împotriva hărțuirii prin introducerea unor noi politici. Compania va spori eforturile pentru protejarea vedetelor și a creatorilor împotriva hărțuirii sexuale.

  Facebook introduce noi politici pentru a proteja utilizatorii de hărțuirea online. Într-o postare a atribuită lui Antigone Davis, compania a declarat că va elimina campaniile de hărțuire coordonate în masă. În special cele destinate persoanelor cu risc crescut de vătămare offline.

  Va fi aplicat chiar dacă conținutul postat de oameni nu ar încălca în mod normal liniile de siguranță. În plus, Facebook spune că va elimina conținutul inacceptabil în orice formă ar fi. Fie că sunt mesaje directe, comentarii sau postări. Ca parte a aceleiași politici, compania va elimina rețelele cu legături guvernamentale, care conlucrează pentru a reduce la tăcere și a hărțui oamenii.

  O astfel de politică, dacă ar fi fost în vigoare, ar fi oprit multe evenimente nefericite. Un exemplu este atacarea coordonată a contului Instagram deținut de Taylor Swift. Contul artistei a fost asaltat cu emoji de șarpe, ca urmare a despărțirii dramatice cu producătorul de electronice Calvin Harris.

  Facebook protejează persoanele publice împotriva hărțuirii

  Compania a instituit, de asemenea, noi demersuri pentru a proteja personalitățile publice de hărțuirea sexuală. În acest scop, intenționează să elimine profilurile, paginile și grupurile dedicate sexualizării acelor personalități. De asemenea, va viza „conținut sexual sever”, inclusiv imagini și desene modificate.

  „Am făcut aceste schimbări, deoarece astfel de atacuri pot afecta imaginea unei persoane publice. Acest lucru nu este necesar și adesea nu are legătură cu munca pe care o reprezintă aceste persoane publice”, a spus compania.

  Facebook va oferi, de asemenea, protecții suplimentare pentru persoanele care devin celebre involuntar. Acestea pot include persoane precum jurnaliști și activiști pentru drepturile omului.

  Facebook s-a confruntat în mod repetat cu presiuni pentru a face mai mult pentru a preveni agresiunea și hărțuirea în toate aplicațiile sale. Dar, în special, accentul a căzut pe Instagram.

  În urma finalei Euro 2020, trei jucători de culoare din echipa națională engleză au înfruntat o inundație de hărțuire. Totul s-a întâmplat după ce Anglia a pierdut în fața Italiei. Atunci, șeful Instagram, Adam Mosseri, a promis că Instagram va introduce noi funcții pentru a proteja utilizatorii.

  „Rasismul și discursul de ură nu-și au locul pe Instagram”, a spus el la acea vreme. „Nu numai că ești rănit să vezi oamenii tratați în acest fel, dar nu este modul în care funcționează Instagram.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.