More

  HP Instant Ink: Simplu de înrolat, simplu de utilizat

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  HP Instant Ink este simplu de înrolat și simplu de utilizat. Vom trece pas cu pas prin întreg procesul, prin configurarea imprimantei, dar și panoul de control. Adică interfața care ne va ajuta să gestionăm numărul de pagini imprimate lunar. Deoarece numărul de pagini influențează costul pe care îl plătim. Mai multe informații despre abonamentele disponibile HP Instant Ink veți găsi în clipul video postat anterior.

  Astăzi ne vom rezuma la procesul de înscriere în HP Instant Ink. Dar vă voi oferi și o serie de informații suplimentare, extrem de utile, despre ecosistemul HP+. Asta pentru că abonamentul Instant Ink este disponibil și cu noul portofoliu de imprimante HP+, care dispun de unul dintre cele mai inteligente sisteme de imprimare din lume. Acestea sunt, deopotrivă, gândite pentru consumatori casnici și pentru mici afaceri.

  Ce este ecosistemul HP+?

  HP+ este un ecosistem care poate fi activat cu noul portofoliu de imprimante HP disponibile din luna mai în România. Imprimantele din seria DeskJet 2700e, din noua gama ENVY 6000e și cele din seria OfficeJet Pro pot fi folosite în continuare ca atare, în modul tradițional. De asemenea, pot fi activate beneficiile HP+. Aceste beneficii oferă un an în plus de garanție, imprimare sustenabilă, acces la opțiuni suplimentare de productivitate pentru aplicația mobilă HP Smart și 6 luni de abonament de cerneală HP Instant Ink incluse fără niciun cost. Asta în cazul în care utilizatorul optează pentru abonarea la Instant Ink.

  Prețul echipamentelor nu este influențat de alegerea de înrolare în HP+ însă, pentru a asigura funcționarea perfectă a echipamentului, acesta va putea fi folosit după activarea serviciilor HP+ doar cu cartușe originale HP pe toată durata vieții imprimantei. Fie cu abonament Instant Ink sau cu cartușe tradiționale de cerneală produse de HP.

  Imprimarea sustenabilă presupune că fiecare pagină imprimată de un utilizator este susținută prin programul HP Forest Positive pentru contracararea riscului despăduririi. Hârtia vândută de HP provine doar din surse certificate exploatate responsabil sau din hârtie reciclată. Pentru alte tipuri de hârtie folosită de utilizatori, HP investește în refacerea și protecția pădurilor din diverse regiuni, suficient încât să balanseze orice coală de hârtie care nu provine din surse sustenabile și este utilizată de clienții HP+.

  Având peste 48 de milioane de utilizatori activi lunar, clienții HP+ pot imprima și scana din aproape orice loc cu ajutorul aplicației HP Smart. Acesta ar fi un overview, o privire de ansamblu, un rezumat, dacă doriți, a ceea ce înseamnă ecosistemul HP+.

  Imprimanta inteligentă este gata odată cu tine

  Ce vreau să completez la ceea ce am spus mai devreme este că ecosistemul HP+ se bazează pe imprimarea inteligentă. Iar această imprimare inteligentă presupune că imprimanta este gata odată cu tine. Orice imprimantă HP+ este conectată la cloud. Asta înseamnă că se actualizează singură, este sigură și este gata să imprime practic de oriunde și oricând.

  De ce este important acest aspect? Pentru că elimină toate acele bătăi de cap și erori cu care ne confruntam în trecut. Ba că nu mai funcționează corect imprimanta, ori că driverul nu este bun, ori eroarea aceea că „ceva s-a întâmplat cu imprimanta dumneavoastră”, dar nu știe nimeni ce anume s-a întâmplat. Toate aceste erori vor fi doar o amintire. Pentru că nu tu îți vei bate capul. Există support în cloud, automat. Serviciul oferă securitate încorporată non-stop, compatibilitate cu aproape orice dispozitiv, orice aplicație și oriunde. În plus, confidențialitatea informațiilor pe care le imprimi este garantată. Asta în ideea în care știm foarte bine că există posibilitatea ca imprimantele să fie hackuite. Iar poate cel mai important aspect este că poți gestiona imprimanta dintr-un singur lor.

  Cum funcționează HP+?

  Am considerat importante aceste informații despre imprimarea inteligentă HP+ deoarece imprimanta pe care o testez cu abonamentul HP Instant Ink este un model eligibil pentru HP+. Este vorba despre modelul HP Envy 6020e.

  Cine achiziționează o astfel de imprimantă și optează pentru soluția HP+ de imprimare bazată pe cloud, va beneficia de 1 an garanție suplimentară și 6 luni de cerneală incluse, dacă optezi pentru abonamentul HP Instant Ink.

  Cât costă HP+ și ce imprimante sunt eligibile?

  De ce este atât de important ecosistemul HP+ pentru noi, consumatorii? Pentru că nu plătești nimic în plus pentru el. HP+ nu este un serviciu pe bază de abonament. Este o soluție de imprimare bazată pe cloud integrată în anumite imprimante HP. În afara costului de achiziție a imprimantei, nu se percep costuri pentru HP+.

  Dar ce imprimante sunt eligibile pentru HP+? Momentan, HP+ este disponibil doar pentru HP OfficeJet Pro 8000e şi 9000e Series, DeskJet 2700e și DeskJet 4100e Series și ENVY 6000e și 6400e Series. În timp, HP+ va fi disponibil în mai multe țări și pentru mai multe imprimante. Pentru detalii suplimentare vă las link în descriere către pagina HP+.

  Despre imprimanta HP Envy 6020e

  Despre imprimanta HP Envy 6020e vă pot spune că este o imprimantă destinată familiei. Pot fi conectate mai multe dispozitive la imprimantă, deci indiferent de utilizator, că vorbim despre laptop, smartphone sau tabletă, ea va funcționa fără probleme.

  Are funcții de printare, scanare și copiere. Conectivitatea este prin dual-band Wi-Fi cu reparare automată pentru detectarea și remedierea problemelor. Ce înseamnă asta? Păi dacă imprimanta întâmpină probleme de conectivitate, intră într-un process automat de remediere a problemei respective. Nu mai trebuie să mergi tu la imprimantă, să butonezi meniul și să reintroduci parola de wireless. Cum făceai până acum. Totul se întâmplă automat.

  Tava de hârtie are o capacitate de 100 de coli și are capacitatea de a imprima pe două fețe. Interfața de utilizator este una inteligentă. Butoanele apar doar atunci când ai nevoie de ele. Asta înseamnă că nu ai mai multe butoane care să te încurce.

  După cum spuneam, este o imprimantă perfecta pentru școală, pentru imprimarea de documente și, de ce nu, ocazional poți imprima și poze color. Și funcționează cu cartușe originale HP 305 negru și color. Imprimanta HP ENVY 6020e o găsiți la cel mai mare retailer online la un preț de aproximativ 399 de lei.

  Setup imprimanta și înregistrare HP Instant Ink

  Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să introducem cartușele în imprimantă. După ce am conectat imprimanta la calculator, trebuie să înregistrăm imprimanta. Putem face asta fie pe site-ul HP, la adresa instantink.hpconnected.com sau descărcând aplicația HP Smart. Eu vă recomand să descărcați aplicația direct. Pentru că dacă accesezi site-ul, după ce mergi la „Înscrie-te acum”, vei ajunge pe o pagină unde va trebui să introduci imprimanta pe care o deții. Eu am introdus HP ENVY 6020e, după care am ajuns la pagina în care mă trimite să descarc aplicația.

  Deci am descărcat aplicația și am lansat-o. Ajungem în ecranul unde fie configurăm o imprimantă nouă, fie trebuie să creăm un cont nou. Eu voi alege să creez un cont nou. Și voi apăsa butonul de înregistrare. După ce am introdus toate datele personale, am apăsat butonul de creare cont. Am ales validarea contului prin email. După introducerea codului pe care l-am primit pe email, contul a fost verificat. Și ajungem în ecranul unde trebuie să introducem imprimanta.

  Eu voi alege să configurez o imprimantă nouă. Conexiunea va fi prin intermediul rețelei wireless. După care apăs butonul „Continuare” și aștept ca imprimanta să apară pe ecran, astfel încât să o pot selecta. Dacă imprimanta nu apare în listă, trebuie să apăs „Imprimanta nu apare în listă”. Dacă nici așa imprimanta nu este vizibilă, va trebui să apăsăm lung, timp de 5 secunde, butonul wi-fi amplasat pe imprimantă, lângă butonul de pornire/oprire.

  După acest process, imprimanta va apărea în listă. O alegem și introducem parola rețelei wireless la care vrem să o conectăm. După ce imprimanta a trecut prin toți pașii de configurare și a obținut un IP, aceasta se va conecta la serviciile HP.

  Cum activezi HP+ pentru beneficii suplimentare

  După ce imprimanta s-a conectat, va apărea un ecran unde sunt prezentate beneficiile HP+, beneficii pe care vi le-am enumerat și eu. Evident că eu am activat HP+ apăsând „Continuare”, după care „Activați HP+”. Pentru că am optat pentru activarea HP+, se activează și cele 6 luni de HP Instant Ink incluse. Pentru a se activa serviciul, trebuie completate mai multe formulare.

  În primul rând, trebuie să selectezi planul tarifar pe care ți-l dorești și care va intra în vigoare în momentul în care va începe perioada de facturare. Eu am optat pentru pachetul cu 300 de pagini pe lună.

  Apoi, va trebui adăugată adresa de livrare pentru cartușele de schimb. Nu uitați, cartușele vor fi livrate la ușa ta, înainte ca tu să rămai fără cerneală. După acest pas, va trebui să adăugăm un card, pentru facturare. Inițial se va percepe 1 ron, pentru a se asigura că ai introdus o metodă de plată validă. După ce toți acești pași au fost îndepliniți, trebuie apăsat butonul „Începe serviciul cu plată”.

  Din acest punct vei trece prin mai mulți pași de calibrare a imprimantei. După ce toate acestea au fost finalizate, poți imprima orice document dorești. Chiar și CV-ul tău. Imprimarea se face rapid, iar prin intermediul contului tău HP, vei putea vedea în permanență care este numărul de pagini imprimate și dacă ai depășit sau nu numărul de pagini incluse în abonament. Interfața este extrem de simplă și intuitivă și este aproape imposibil să te pierzi în ea.

  Concluzii

  Concluzia este foarte simplă, la fel ca întreg procesul de instalare și configurare al imprimantei. Nu trebuie să fii o persoană tehnică pentru a instala imprimanta. Mai mult, totul se controlează dintr-un singur loc, prin intermediul aplicației HP Smart. Iar în ziua de astăzi, când toată lumea are un smartphone, oricine poate lucra fără probleme cu această imprimantă.

  În plus, după cum puteți vedea și din email-ul pe care l-am primit de „Bun venit la Instant Ink”, perioada de încercare include 700 de pagini pe lună. Sunt 700 de pagini pe lună timp de 6 luni. Abia după 6 luni va intra abonamentul de 58,99 lei cu 300 de pagini incluse. Este un motiv în plus să optezi pentru activarea HP+. Rămâne să testăm în continuare serviciul și revenim cu detalii pe măsură ce mai descoperim anumite aspect în ceea ce privește acest serviciu.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.