More

  Sony cumpără studioul Bungie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sony cumpără studioul Bungie, care a creat jocurile Halo și Destiny, cu 3,6 miliarde de dolari. Sony intenționează să achiziționeze Bungie, studioul din spatele jocului de succes MMO SF Destiny. Achiziția are o valoare de de 3,6 miliarde de dolari.

  Bungie se va alătura familiei Sony Interactive Entertainment, care include Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla Games, Sucker Punch Productions, Bluepoint Games și alte studiouri populare.

  Bungie poziționează achiziția drept începutul unei noi ere pentru companie. O eră concentrată pe divertismentul multimedia global, nu doar pe jocuri. Bungie va păstra controlul creativ asupra francizelor sale și va continua să se dezvolte pentru mai multe platforme. Nu va fi exclusiv pentru PlayStation, potrivit unei postări pe blog a CEO-ului Pete Parsons.

  Vom continua să publicăm și să dezvoltăm în mod creativ jocurile noastre”, a scris Parsons. „Vom continua să conducem o singură comunitate Bungie unificată. Jocurile noastre vor continua să fie acolo unde se află comunitatea noastră, oriunde vor alege să joace”.

  Anunțul vine după ce pe 18 ianuarie Microsoft a informat că va cumpăra Activision Blizzard pentru 69 de miliarde de dolari. Este cel mai recent semn că industria jocurilor video a intrat în etapa de consolidare. Companii masive, inclusiv Microsoft, Sony și Tencent, sunt în proces de a acapara cât mai multe studiouri. Este o luptă pentru experiențe exclusive.

  În calitate de producători de console, Sony și Microsoft dețin o putere deosebită în aceste negocieri. Cele două companii au audiențe care strâng milioane pe platformele PlayStation și Xbox.

  Sony cumpără studioul Bungie

  Aceste achiziții oferă studiourilor cumpărate stabilitate financiară, sprijin pentru producție și planuri de marketing de anvergură. Asta deși vor trebui să opereze într-un ecosistem corporativ și, eventual, să-și lege jocurile de platforme specifice. Se pare că Bungie intenționează să publice în afara universului PlayStation Sony. Dar rămâne de văzut dacă acest lucru se va concretiza.

  Achiziția Bungie de către Sony este surprinzătoare, având în vedere începuturile studioului. Bungie este casa de origine a francizei Halo și a făcut parte din familia Microsoft din 2000 până în 2007. Halo a fost, și este în continuare, o serie esențială pentru consolele Xbox. Iar Bungie a fost arbitrul său timp de aproape un deceniu sub Microsoft.

  Studiourile s-au despărțit în 2007 și Bungie a intrat în privat. Iar în 2010 a semnat un acord de publicare cu Activision pentru franciza Destiny. Acel acord a durat până în 2019, când Bungie și-a mutat procesul de publicare in-house.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.