More

  Google pasibil de plata a 2,4 miliarde de dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google pasibil de plata a 2,4 miliarde de dolari ca urmare al unui proces intentat în Europa. Compania este acuzată că ar fi favorizat propriul serviciu de cumpărături online.

  PriceRunner a dat în judecată Google după ce gigantul american a pierdut primul său recurs antitrust al UE. Serviciul de comparare a prețurilor din Suedia, PriceRunner, a anunțat că dă în judecată Google. Pretențiile financiare se ridică la suma de 2,1 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari), după ce o instanță europeană a decis că Google a încălcat legile antitrust ale UE.

  În noiembrie anul trecut, Tribunalul Uniunii Europene a menținut decizia de a amenda Google cu o sumă record. Eeste vorba de 2,42 miliarde de euro (2,8 miliarde de dolari) pentru că și-a favorizat propriile servicii de cumpărături comparative.

  Google pasibil de plata a 2,4 miliarde de dolari

  Căutăm… căutăm despăgubiri pentru prejudiciul pe care Google ne-a cauzat-o de-a lungul multor ani, dar considerăm și acest proces ca pe o luptă pentru consumatorii care au suferit enorm de pe urma încălcării de către Google a legii concurenței în ultimii paisprezece ani și în prezent”, a declarat CEO-ul PriceRunner, Mikael Lindahl.

  PriceRunner a susținut că Google are o „poziție asemănătoare unui monopol” în Europa. Compania a mai precizat că este de părere că încă nu a respectat decizia Comisiei UE și că „abuzează de poziția sa dominantă”.

  Ca atare, a susținut că traficul și profiturile sunt deviate de la sine și de la alte servicii de cumpărături. Mai mult, ofertele sale sunt mai mari decât alte servicii, dăunând consumatorilor. „Deoarece încălcarea este încă în desfășurare, valoarea daunelor crește în fiecare zi, ne așteptăm ca valoarea finală a daunelor procesului să fie semnificativ mai mare”, a scris acesta.

  Google a pierdut primul recurs împotriva amenzii UE. Dar a lansat un altul luna trecută, spunând că „credem că există domenii care necesită clarificări juridice din partea Curții Europene de Justiție”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.