More

  Oppo detaliază procesul de producție al Find X5 Pro

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Oppo detaliază procesul de producție al Find X5 Pro, respectiv al spatelui ceramic. Oppo oferă o privire detaliată asupra modului în care a obținut aspectul capacului din ceramică Find X5 Pro. Vedem provocările și procesele necesare pentru a face capacul din ceramică.

  Oppo s-a inspirat din spatele Oppo Find X3 pentru a ajunge la design-ul Find X5 Pro. De asemenea, s-a inspirat din natură prin faptul că „nu există linii drepte sau colțuri ascuțite în natură”. Aici este citat Antonio Gaudi, un arhitect catalan celebru din Spania.

  Oppo subliniază că „majoritatea telefoanelor rivale se îndreaptă spre denivelările inestetice ale camerei aproape ca o idee ulterioară, făcându-le să pară separate de dispozitivul însuși”. Intenția opusă cu acest spate este ca liniile și curbele să curgă ușor în jurul obiectivelor camerei într-o formă „asemănătoare unui vulcan”.

  Provocarea aici nu este designul în sine, ci mai degrabă realizarea lui din ceramică. Deși am văzut în trecut smartphone-uri fabricate din ceramică, există doar câteva modele, din cauza complexității materialului.

  Find X5 Pro este fabricat din microcristalin forjat la cald la 1.000 de grade Celsius. Ceea ce are ca rezultat o textură rezistentă la amprente. În același timp, îl face de două ori mai puternic decât sticla, care poate disipa căldura de două ori. Acestea sunt avantajele utilizării ceramicii.

  Oppo detaliază procesul de producție al Find X5 Pro

  Ceramica nu poate fi formată ca sticla și chiar dacă formezi materia primă, dimensiunea acesteia se micșorează după calcinare. Acest lucuru face imposibilă obținerea precisă a dimensiunilor. Oppo sculptează ceramica cu mașini CNC și folosește mai mult de 2000 de puncte de control pentru a menține curbele fluide.

  Această sculptură a lăsat în urmă linii prelucrate, care au denumit un nou proces de lustruire pentru a netezi aceste linii și a lustrui materialul. Procesul de lustruire în mai multe etape folosește o nouă mașină de lustruit cu patru axe. Mașina utilizează pulbere de diamant la nivel de microni, pentru a măcina ceramica cu verificări la intervale pentru ajustări precise acolo unde este necesar. Are o precizie de până la 0,005 mm. Realizarea acestui capac durează cinci zile.

  Chiar și cu toată această modificare, chiar și o variație de 0,10 mm ar putea cauza probleme. Dacă obiectivul camerei era prea aproape, ar putea fi supus pericolului de a fi deteriorat. Dacă este prea departe, golul ar putea arunca în spate liniile netede ale capacului.

  Deoarece ceramicul nu poate fi manipulat sau îndoit ca sticla, Oppo a trebuit să dezvolte o mașină care să poată grupa automat variantele lentilelor camerei împreună cu capacele din spate din ceramică, astfel încât acestea să se potrivească fără goluri sau proeminențe.

  Oppo a avut nevoie de șase luni de cercetare și dezvoltare în turnare, prelucrare și lustruire pentru a descoperi procesul corect. Rezultatul este un smartphone cu aspect frumos, mai durabil decât sticla și mai bun la transferul căldurii din interiorul dispozitivului.

  Ceramica rămâne un material rar folosit la produse precum smartphone-urile. Oricând vedem un smartphone realizat din ceramică, ar trebui să nme amintim provocările cu care probabil s-au confruntat companiile pentru a-l face să arate așa.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.