More

  Sony anunță obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sony anunță obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G, cel mai ușor obiectiv compact superangular F4 G cu Power Zoom din lume. Cea mai recentă adiție în gama de obiective Sony cu montură E oferă o calitate superioară a imaginii și operabilitate crescută pentru creare de conținut full-frame.

  Sony anunță lansarea celui de-al 66-lea obiectiv din gama sa cu montură E și prezintă FE PZ 16-35MM F4 G (SELP1635G), un obiectiv superangular cu zoom care oferă o calitate superioară a imaginii, performanță de autofocalizare sporită și operabilitate superioară menite să întrunească cerințele celor mai buni creatori de conținut din lume.

  Noul obiectiv a fost realizat pe baza experienței vaste Sony în ceea ce privește design-ul obiectivelor și include tehnologii de top în cel mai ușor obiectiv full-frame superangular cu zoom și cu o deschidere constantă a diafragmei F4, oferind performanță și control remarcabile. Obiectivul compact livrează imagini de o calitate rafinată, capabilități de expresie și control ce  îi vor încânta pe cei mai pretențioși creatori de conținut din zilele noastre.

  Sony anunță obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G

  Obiectivul este o alegere potrivită și pentru fotografie, datorită randării frumoase  specifice obiectivelor din gama G, performanței uimitoare de autofocalizare, dar și power zoom-ului ușor de folosit, într-un obiectiv extrem de compact, perfect pentru body-urile ce dimensiuni mici ale camerelor. Datorită zoomului intern, lungimea rămâne constantă în timpul focalizării și al procesului de zoom, lucru care face ca obiectivul să fie potrivit pentru orice tip de activitate creativă, de la vlogging și producție de filme la captarea de imagini statice și peisaje.

  „Există o nevoie tot mai mare pentru furnizarea de produse «hibride» care să poată oferi atât imagini statice de calitate, cât și conținut video, iar asta și pentru că cererea referitoare la crearea conținutului de înaltă calitate este în continua creștere, mai ales atunci când ne referim la mediul online”, a transmis Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G este perfect conceput pentru a satisface nevoile utilizatorilor pretențioși și pentru a înlătura orice bariere care le-ar putea îngrădi creativitatea, fiind cel mai ușor obiectiv superangular power zoom cu deschidere constantă a diafragmei F4”.

  Calitate superioară a imaginii

  Obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G oferă o combinație spectaculoasă între rezoluție uimitoare și un efect bokeh frumos, ambele într-un obiectiv compact. Structura optică include două elemente AA (cu asfericitate avansată), un element asferic standard, un element Super ED (dispersie foarte scăzută) și un element din sticlă ED, precum și un element asferic ED. Aberațiile cromatice și sferice sunt controlate simultan pentru a oferi o performanță optică excelentă pe toată suprafața imaginii și un nivel de zoom de 16- 35 mm.

  Utilizarea elementelor AA într-un design optic avansat asigură și o performanță excelentă la prim-plan la orice nivel de zoom – distanța minima de focalizare fiind de 0.28 metri la 16mm și 0.24 metri la 35mm, cu un efect maxim de augmentare de 0.23x. Mai mult, un coating optimizat suprimă eficient efectele de flare și ghosting, pentru imagini clare și bine definite.

  O deschidere circulară a diafragmei și aberația sferică realizată cu precizie se îmbină pentru a oferi un efect bokeh full-frame fluid, profund, care poate adăuga elemente suplimentare atmosferei și poate avea un mare impact vizual.

  Performanță sporită de autofocalizare

  Pentru prima dată la un obiectiv din gama Alpha, FE PZ 16-35MM F4 G utilizează șase motoare liniare Sony de tip XD (dinamică extremă), atât pentru realizarea focalizării, cât și a zoom-ului. Răspunsul extrem de rapid și fluid, dar și operarea silențioasă a sistemului le oferă utilizatorilor noi oportunități de exprimare creativă. Împreună cu body-ul flagship Sony Alpha 1, este posibilă menținerea unei focalizări precise la captarea de imagini statice în rafală, până la 30 de cadre pe secundă.

  Focalizarea este esențială mai ales la realizarea de filme în slow motion, 4K sau 8K. Obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G este potrivit pentru body-urile din seria α pentru a obține focalizare precisă și pentru a urmări în mod silențios și fluid subiecții aflați în mișcare rapidă. Motoarele liniare XD de înaltă performanță, optica optimizată și controlul cu răspuns extrem de rapid contribuie și ele la performanța de autofocalizare extrem de precisă, fără a compromite dimensiunile compacte ale obiectivului.

  Imagistică, power zoom și operare rafinată pentru aplicațiile solicitante dedicate realizării de filme

  Pe baza feedback-ului primit de la creatori de conținut de top, Sony a realizat obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G pentru a oferi imagini rafinate și controlul de care au nevoie utilizatorii. Acesta integrează cea mai nouă tehnologie în materie de obiective pentru a reduce substanțial efectul focus breathing, dar și schimbările axiale sau ale punctului de focalizare care pot apărea în procesul de realizare a zoom-ului, pentru a se asigura că sunt captate imagini de cea mai înaltă calitate. Focalizarea, zoom-ul și deschiderea diafragmei sunt toate procese extrem de silențioase și reduc semnificativ zgomotul și vibrația care pot interfera cu înregistrarea video.

  Cu un sistem electronic power zoom nou proiectat și alimentat de un motor liniar XD, obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G oferă control avansat instantaneu, la fel ca răspunsul obținut prin zoom-ul manual. Un buton de zoom care oferă posibilitatea unei viteze variabile a zoom-ului face mai simplă executarea foarte lentă, la viteză constantă. Power zoom minimizează mișcarea camerei care poate apărea la operarea unui inel de zoom, iar atunci când este folosit cu body-uri compatibile utilizatorii pot personaliza direcția inelului de zoom pentru a se potrivi condițiilor de înregistrare.

  O altă funcționalitate spectaculoasă este și abilitatea de a folosi butoane și controale de pe  body-uri sau accesorii compatibile pentru a controla zoom-ul de la distanță.

  În plus, cu Linear Response MF inelul de focalizare răspunde precis și liniar, astfel încât controlul să fie subtil și intuitiv la focalizarea manuală, iar un inel pentru gestionarea deschiderii diafragmei face ca operarea manuală să fie rapidă, directă și ușoară.

  Mobilitate superioară, control și fiabilitate

  Design-ul renumit la nivel global și tehnologia de top se întrepătrund într-un obiectiv compact și ușor, care oferă și power zoom pentru focalizare fără precedent, dar și inele pentru deschiderea diafragmei – fapt care îl face ideal pentru mobilitate și operabilitate în mișcare. FE PZ 16-35MM F4 G este cel mai ușor obiectiv superangular power-zoom din lume și cântărește doar 353 de grame, cu aproximativ 30% mai puțin decât SEL1635Z, având dimensiuni de doar 80.5 mm x 88.1mm și un diametru al filtrului de φ72mm.

  Lungimea obiectivului rămâne constantă în timpul procesului de zoom și focalizare, în așa fel încât utilizatorul beneficiază de echilibru ideal și de o manevrare optimă. Păstrarea unui echilibru constant este un aspect care face din acest obiectiv alegerea ideală pentru înregistrarea de filme cu echipament montat pe un gimbal. Inelul de focalizare poate fi ușor controlat cu un deget în timpul înregistrării video, iar focalizarea adiacentă și inelele de zoom sunt distincte prin structură, pentru a fi ușor de diferențiat și de operat prin atingere, în timp ce privirea este concentrată pe urmărirea acțiunii de pe ecran.

  Alte funcționalități impresionante ale obiectivului FE PZ 16-35MM F4 G sunt butonul de blocare a diafragmei, care poate fi activat pentru a preveni mutarea accidentală a inelului de deschidere între setările [A] și F4 – F22, dar și butonul de personalizabil focus hold, pentru control convenabil.

  Nu în ultimul rând, obiectivul are un design rezistent la praf și umezeală, dar și un element frontal cu acoperire din fluorină, care ajută la menținerea obiectivului curat și îl fac potrivit pentru utilizare în natură.

  Preț și disponibilitate

  Obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G va fi disponibil începând din luna mai 2022, la dealerii autorizați Sony, la un preț estimat de 7400 lei.

  Pentru mai multe informații despre noul obiectiv, vă rugăm accesați: https://www.sony.co.uk/electronics/camera-lenses/selp1635g

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.