More

  Xiaomi suspectat că îngreunează aplicațiile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  După Samsung, Xiaomi este următorul producător care pică în scandalul limitării performanței aplicațiilor.

  Samsung a fost în centrul atenției, după ce s-a dovedit că a limitat performanțele jocuri, dar și aplicațiile de măsurare a performanțelor. Acest lucru a venit la un an după ce s-a descoperit că OnePlus a făcut ceva similar, iar acum se pare că și Xiaomi s-ar putea alătura „clubului”.

  Cofondatorul Geekbench, John Poole, a susținut pe Twitter că și Xiaomi reduce performanța pe baza numelor aplicațiilor. Mai exact, el a descoperit că dacă redenumești aplicația de analiză comparativă „Geekbench” ca Fortnite a dus la o scădere masivă a scorurilor de performanță cu un singur nucleu cu 30%. Între timp ce scorurile multi-core au scăzut cu 15%.

  Poole a adăugat că un comportament similar s-a produs atunci când aplicația Geekbench a fost redenumită în Genshin Impact. Toate acestea sugerează că Xiaomi limitează jocurile. Rămâne de văzut dacă alte aplicații sunt afectate. Dar probabil în numele preocupărilor legate de încălzire și pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriei, producătorii întreprind aceste demersuri.

  Nu este nemaiîntâlnit ca brandurile de smartphone-uri să reducă performanțele aplicațiilor solicitante din aceste motive, dar lipsa de transparență este dezamăgitoare. Faptul că Xiaomi nu pare să limiteze aplicațiile de măsurare a performanțelor este un aspect negativ pentru companie. Asta pentru că rezultatele respective nu reflectă realitatea. Întrebarea este: de cât timp acești producători au făcut aceste lucruri?

  Nu este pentru prima când Xiaomi se află în fața unei astfel de acuzații. Publicația Anandtech a testat Xiaomi 11T Pro anul trecut și a raportat un comportament similar.

  Dar testul lui Poole vine pe fondul revitalizării acestei practici, după ce Samsung s-a confruntat cu critici pentru exploatarea acestei practici. Samsung a anunțat în cele din urmă o actualizare pentru seria Galaxy S22 pentru a oferi un mod prioritar de performanță în Game Launcher.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.