More

  Trust Jacx GXT 930: Un mouse accesibil cu luminițe

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă îți plac moușii cu luminițe, o să îți placă și Jacx, pentru că pe lângă luminițe, mai este și accesibil. Iar când zic accesibil, la 75 de lei este pomană curată. În special pentru că oferă un raport calitate-preț foarte bun.

  M-am jucat cu el mai bine de 3 săptămâni, iar în tot acest timp, nu pot spune că am simțit o diferență în utilizarea de zi cu zi, comparat cu un mouse mai scump. Diferențele se văd abia în momentul în care intri într-un setup mai competitiv, ori ai nevoie de butoane suplimentare. Iar în acest caz, mai mult de 6 butoane nu ai de unde scoate.

  Trust Jacx GXT 930: Design și caracteristici

  Design-ul mouse-ului este unul comun, dar se încadrează în comunul moușilor de gaming, ceea ce este un punct în plus. Deși design-ul lui nu este unul ergonomic, încape în palmă foarte natural, iar utilizarea este foarte ușoară. Stratul de pe suprafața carcasei este unul fin, fără cauciuc de aderență. Acest lucru nu înseamnă că suprafața nu are aderență deloc, ci că nu se mai lipește de piele „accidental”. Mie mi-a plăcut foarte mult acest lucru.

  De asemenea, este și un mouse ușor. La o greutate totală de 121 grame, respectiv 91 grame fără a cântări firul, este mai ușor decât un smartphone.  Mouse-ul are în total de 6 butoane, cu tot cu rotița de scroll, care are funcție de buton programabil.

  Trust Jacx GXT 930dispune de un senzor optic cu rezoluție înaltă și urmărire avansată. DPI-ul poate fi setat la cea mai mică valoare de 200 și până la valoarea maximă de 6400. În funcție de sarcinile pe care le realizezi, poți area un DPI mare dacă editezi fotografii pe un ecran mare, ori un DPI mai mic dacă joci un shooter, spre exemplu.

  Mouse-ul este destinat doar persoanelor dreptace și nu există opțiune pentru cei care operează mouse-ul cu mâna stângă. Conexiunea la PC se realizează prin intermediul unui cablu USB cu o lungime de 180 cm.  Are iluminare Full RGB, care este prezentă în partea inferioară a mouse-ului, de jur-împrejur, cât și logo-ul, care este iluminat.

  Trust Jacx GXT 930: Interfața de configurare a butoanelor și control a iluminării RGB

  Jacx are propriul program de configurare, care poate fi descărcat de pe pagina de produs a site-ului trust.com. Interfața permite programarea tuturor celor 6 butoane, cât și configurarea unor macro-uri, care pot fi apoi setate pe unul dintre cele 6 butoane.

  În tabul „Advanced” se regăsesc mai multe opțiuni care pot fi personalizate, cum ar fi polling rate-ul, care poate fi setat de la 125Hz și până la 1000Hz, Viteza de mișcare, viteza dublu-click, viteza de scroll, cât și valorile DPI pentru fiecare ciclu. Dacă dorești ca valorile tale DPI să crească din 100 în 100 și să pornească de la 100 și să se termine la 600, poți face acest lucru.

  Tabul „Lighting Setting” permite configurarea jocului de lumini. Poți controla viteza de schimbare a culorilor, jocul de lumini și poți inclusiv să oprești de tot iluminarea RGB. Deși nu vă de ce ai face acest lucru, din moment ce scopul unui mouse RGB este să lumineze.

  Interfața permite configurarea a două profile, astfel că mouse-ul poate fi folosit fie de doi utilizatori, fie de același utilizator în diferite situații. Poți seta un profil pentru gaming și altul special pentru office.

  Preț și disponibilitate

  Trust Jacx GXT 930 are un preț de doar 75 de lei, ceea ce îl face un mouse accesibil pentru funcționalitățile pe care le oferă. Poate fi achiziționat de la majoritatea retailerilor online, cât și de la cel mai mare retailer online din România.

  Concluzie după 3 săptămâni de utilizare

  După ce am trecut de la mouse-ul wireless de gaming, pe care îl folosesc de obicei, la Trust Jacx, primul lucru pe care l-am sesizat este greutatea. Nu este la fel de greu. M-a ajutat și capacitatea mea de a mă adapta destul de repede cu noul mouse, iar din acel moment, când lucram, nu mi-am mai dat seama de diferență.

  Experiența mea cu moușii pe fir nu a fost una prea plăcută din cauza cablului care, de cele mai multe ori, se încurca sau se agăța de diferite elemente de pe birou, fie, pur și simplu aluneca prea mult și trebuia să „mulinez” firul ca la pescuit. Faptul că am pe birou standul de căști Trust Cintar m-a ajutat foarte mult. Aproape că standul funcționează ca un bungee. Porturile suplimentare sunt extrem de utile. Astfel, experiența a fost total diferită, de această dată.

  Recomand acest mouse tuturor utilizatorilor care sunt amatori de RGB, dar care nu vor să scoată mulți bani din buzunar. Pe lângă prețul accesibil, Jacx oferă și o calitate bună a materialelor și funcționalități pe măsura așteptărilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.