More

  Samsung anunță strategia pentru un viitor sustenabil

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung Electronics a anunțat astăzi noua sa strategie de mediu prin care își propune să contribuie la eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice. Strategia include angajamentele pe care Samsung și le asumă pentru a deveni o companie cu zero emisii de carbon și cuprinde planurile companiei: de a utiliza mai multă energie regenerabilă în viitor, de a identifica și investi în noi tipuri de tehnologii care pot asigura dezvoltarea unor produse eficiente din punct de vedere energetic, de a crește gradul de reutilizare al apei și a dezvolta tehnologii de captare a carbonului.

  În prim-planul strategiei, se află obiectivul de a ajunge până în 2030 la zero emisii de carbon (domeniul de aplicare 1 și domeniul de aplicare 2) la nivelul tuturor operațiunilor diviziei Device eXperience (DX) și la nivelul tuturor operațiunilor globale, inclusiv ale diviziei Device Solutions (DS), până în 2050. Divizia DX cuprinde liniile de business ce au legătură cu electronicele de consum, însemnând Mobile eXperience, Visual Display, Digital Appliances, Networks and Health & Medical Equipment, în timp ce Divizia DS include liniile de business Memory, System LSI și Foundry.

  Samsung Electronics s-a alăturat, de asemenea, RE100, o inițiativă globală ce urmărește atingerea unui grad de folosire a energiei regenerabile de 100%. Ca parte a acestui angajament, compania intenționează să răspundă nevoilor de energie electrică ale tuturor piețelor internaționale în care operează, în afara Coreei, prin energie regenerabilă în termen de cinci ani.

  Jong-Hee Han, vicepreședinte și CEO Samsung Electronics:

  „Criza climatică este una dintre cele mai mari provocări ale vremurilor noastre. Consecințele indiferenței sunt inimaginabile și necesită contribuția fiecăruia dintre noi, inclusiv a companiilor și a guvernelor. Samsung răspunde la amenințările schimbărilor climatice printr-un plan cuprinzător care include reducerea emisiilor, noi practici de sustenabilitate și dezvoltarea de tehnologii și produse inovatoare care sunt mai bune pentru planeta noastră”.

  Angajamentul Samsung Electronics pentru mediu cuprinde, de asemenea, un efort la nivel de companie pentru a spori circularitatea resurselor pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului, de la aprovizionarea cu materii prime la reciclare și eliminarea deșeurilor.

  Strategia detaliază, totodată, investițiile în noi tehnologii pentru a reduce emisiile de gaze de proces, precum și pentru a reduce consumul de energie generat de produsele de consum. Compania intenționează să dezvolte tehnologiile de captare și utilizare a carbonului și să identifice soluții pentru eliminarea pulberilor în suspensie nocive din aer.

  Samsung recunoaște necesitatea unor abordări inovatoare în ceea ce privește sustenabilitatea – prin urmare, compania va investi până în 2030 peste 700 de milioane de euro în inițiativele sale de mediu, inclusiv pentru reducerea gazelor de proces, conservarea apei, extinderea colectării deșeurilor electronice și reducerea poluanților. Valoarea investiției exclude costurile legate de extinderea utilizării energiei din surse regenerabile.

  Zero emisii nete de carbon directe și indirecte până în 2050

  Samsung Electronics intenționează să obțină zero emisii nete de carbon directe și indirecte până în 2050, Divizia DX urmând să își atingă obiectivul până în 2030. Prin atingerea a zero emisii nete directe și indirecte de carbon, Samsung Electronics estimează reducerea cu aproximativ 17 milioane de tone a emisiilor de dioxid de carbon echivalent (CO2e), comparativ cu cifrele din 2021.

  Pentru a progresa în acest demers, Samsung va investi masiv în tehnologii inovatoare pentru instalațiile de tratare care reduc emisiile de carbon. Compania intenționează să dezvolte noi tehnologii pentru a reduce în mod semnificativ gazele de proces – un produs secundar al fabricării de semiconductori – și să introducă instalații de tratare a liniilor sale de producție a semiconductorilor până în 2030.

  Samsung va continua să extindă instalațiile de utilizare a căldurii reziduale și va lua în considerare introducerea surselor electrice de căldură pentru a reduce gradul de folosire al cazanelor cu GNL (gaz natural lichefiat).

  Samsung s-a alăturat RE100, într-un efort de colaborare pentru a reduce emisiile indirecte de carbon din consumul de energie. Astfel, compania își propune să acopere nevoile de energie electrică cu energie regenerabilă până în 2050 pentru toate operațiunile la nivel global. Compania intenționează să deruleze toate operațiunile în afara Coreei, inclusiv cele ale Diviziei DX folosind energia regenerabilă, în termen de cinci ani, ca parte a acestei inițiative.

  Metodele de aprovizionare cu energie regenerabilă ale companiei vor include, dar fără a se limita la, semnarea acordurilor de achiziție a energiei electrice (PPA), achiziționarea de certificate de energie regenerabilă și participarea la programe de tarifare ecologică.

  Termenul pentru acoperirea consumului de energiei electrice cu energie regenerabilă este 2022 pentru Asia de Sud-Vest și Vietnam; 2025 pentru America Centrală și Latină; și 2027 pentru Asia de Sud-Est, CSI și Africa. În SUA, China și Europa, unde se întâmplă deja această echivalare, Samsung intenționează să se îndrepte spre extinderea acordurilor de achiziție a energiei regenerabile (PPA).

  Potrivit inițiativei globale RE100, Coreea (unde Samsung Electronics desfășoară mare parte din procesul de producție) este una dintre țările cu cele mai mari provocări atunci când este vorba de furnizarea de energie regenerabilă. Acest lucru se datorează în parte pieței energiei regenerabile din țară, unde opțiunile de achiziții pentru corporații au început să se extindă, dar rămân limitate. În plus, nevoia de energie electrică a instalațiilor de fabricare a semiconductorilor a continuat să crească odată cu extinderea capacității de producție a companiei pentru a satisface cererea globală.

  Cu toate acestea, Samsung va urmări să obțină o utilizare mai proactivă a energiei din surse regenerabile, recunoscând urgența provocărilor climatice actuale. Compania va consolida, de asemenea, cooperarea cu diferite părți interesate, inclusiv alte companii din industria tehnologică, organizații internaționale și ONG-uri.

  Produse de putere ultra-scăzută și circularitate a resurselor

  O parte din angajamentul Samsung Electronics pentru o planetă mai sănătoasă include asigurarea faptului că produsele sale sunt eficiente din punct de vedere energetic, iar întregul ciclu de viață al produsului este mai sustenabil, de la aprovizionarea cu materii prime până la eliminare și reciclare.

  Semiconductori de putere ultra-scăzută și produse electronice eficiente din punct de vedere energetic

  Samsung Electronics intenționează să utilizeze noi tehnologii cu un consum redus de energie, însemnând dezvoltarea de noi cipuri de memorie cu putere ultra-scăzută, lucru care vizează reducerea semnificativă până în 2025 a consumului anual de energie generat de produsele de memorie utilizate în centrele de date și în dispozitivele mobile, comparativ cu produsele actuale.

  Compania va implementa, de asemenea, tehnologii ce vor asigura un consum redus de energie la nivelul smartphone-urilor, frigiderelor, mașinilor de spălat, aparatelor de aer condiționat, televizoarelor, monitoarelor și PC-urilor – cu scopul de a reduce până în 2030 consumul de energie cu o medie de 30% față de produsele cu aceleași specificații din 2019.

  În viitor, Samsung va stabili obiective de reducere pe termen mediu și lung pentru emisiile din lanțul valoric (domeniul de aplicare 3). Compania se va concentra, de asemenea, pe noi abordări pentru a reduce emisiile în domenii precum lanțurile de aprovizionare, logistica și circularitatea resurselor, precum și sprijinirea furnizorilor în stabilirea obiectivelor de emisii și eforturile de reducere a emisiilor.

  Maximizarea circularității resurselor pe întregul ciclu de viață al produsului

  Samsung își va dubla eforturile de îmbunătățire a circularității resurselor a produselor electronice pe întregul ciclu de viață al unui produs, de la aprovizionarea cu materii prime la eliminare și reciclare, astfel încât fiecare resursă să fie utilizată cu un impact cât mai mic asupra mediului.

  Acest efort începe cu reevaluarea utilizării resurselor naturale în dezvoltarea de produse. În acest sens, compania Samsung Electronics a creat un nou Laborator de Economie Circulară pentru a efectua cercetări cuprinzătoare privind tehnologiile de reciclare a materialelor și procesele de extracție a resurselor din deșeuri, cu scopul de a aplica aceste tehnologii în maximizarea reutilizării resurselor. În plus, Samsung Electronics intenționează ca până în 2030 să instituie un sistem în care mineralele extrase din toate deșeurile de baterii colectate să poată fi reutilizate.

  Tot până în 2030, compania își propune ca 50% din plasticul utilizat în produsele sale să încorporeze rășină reciclată. În 2050, această cifră va crește la 100%. Galaxy Z Fold4 a fost deja proiectat astfel încât să încorporeze materiale plastice reciclate din plase de pescuit uzate și alte deșeuri marine, iar succesul acestui demers va fi în curând extins și la alte produse.

  Mai mult, pentru a adresa sustenabilitatea după durata de viață a produselor, Samsung intenționează să extindă utilizarea sistemului său de colectare a deșeurilor electronice de la aproximativ 50 de țări până la aproximativ 180 de țări, până în 2030. Prin acest demers, compania intenționează să colecteze 10 milioane de tone de deșeuri electronice în total între 2009 și 2030, cel mai mare obiectiv din industrie, și un total 25 milioane de tone până în 2050. Compania va promova activ un program de reutilizare prin care smartphone-urile uzate sunt colectate și reutilizate în alte scopuri, ca de exemplu în dispozitive IoT (Internet of Things).

  Măsuri de conservare a apei și de tratare a poluanților

  Samsung Electronics intenționează, de asemenea, să maximizeze eficientizarea resurselor de apă. Pe măsură ce capacitatea de producție internă de semiconductori se extinde, până în 2030, Samsung Electronics din Coreea va avea nevoie să folosească o cantitate de apă de două ori mai mare față de nivelul actual. Cu toate acestea, compania se angajează să maximizeze reutilizarea apei, astfel încât să păstreze consumul de apă la nivelul anului 2021.

  Pentru Divizia DX, compania intenționează să promoveze reutilizarea apei prin îmbunătățirea instalațiilor de tratare a apei și să păstreze aceeași cantitate de apă pe care o consumă până în 2030 prin proiecte de îmbunătățire a calității apei și restaurarea cursurilor de apă.

  În același timp, Divizia DS își propune să aplice noi tehnologii care elimină poluanții atmosferici și acvatici emiși în timpul procesului de fabricare a semiconductorilor și îi tratează înainte de a fi eliberați pentru a se asigura că nu au aproape niciun impact suplimentar asupra mediului, începând din 2040.

  La nivel de companie, Samsung Electronics intenționează să obțină, până în 2025, un certificat de zero deșeuri trimise la gropile ecologice, nivel de platină, din partea organizației globale de certificare în domeniul siguranței Underwriters Laboratories (UL), pentru toate operațiunile sale globale.

  Investiții și dezvoltarea de tehnologii inovatoare pentru un viitor sustenabil

  Samsung Electronics intenționează să aplice tehnologia de vârf a companiei în abordarea provocărilor climatice globale. Compania se va concentra pe dezvoltarea tehnologiilor de captare și utilizare a carbonului pentru a reduce emisiile de carbon și tehnologiile de aer curat pentru a reduce pulberile în suspensie, o provocare globală presantă pentru mediu.

  Institutul de Cercetare pentru Captarea Carbonului a fost înființat în cadrul Institutului de Tehnologie Avansată Samsung (SAIT) în septembrie 2021, o premieră de acest gen în industria semiconductorilor. Misiunea cheie a institutului este de a dezvolta și comercializa tehnologii de captare și utilizare a carbonului care fac posibilă stocarea carbonului evacuat din facilitățile industriale de semiconductori și transformarea acestuia într-o resursă utilizabilă. Tehnologiile dezvoltate de institut vor fi aplicate mai întâi liniilor de producție a semiconductorilor după 2030 și apoi altor părți ale companiei, precum și furnizorilor săi.

  Compania va dezvolta, de asemenea, tehnologii pentru aer curat, inclusiv noi sisteme de filtrare, pentru a reduce pulberile în suspensie, care să poată fi folosite și de comunitățile locale din 2030.

  În plus, Samsung intenționează să identifice și să investească în startup-uri care susțin tehnologii ecologice inovatoare. Compania se angajează, de asemenea, să promoveze idei și să sprijine proiecte care abordează schimbările climatice prin intermediul C-Lab, programul propriu de incubator și de accelerare a start-up-urilor externe.

  Responsabilitate și monitorizarea progresului

  Eforturile Samsung Electronics vor fi evaluate în mod obiectiv de către organizații de specialitate. Performanța sa va fi evaluată prin participarea la sistemul de certificare Samsung Institute of EHS, dar și prin intermediul unui comitet de verificare a reducerii emisiilor de carbon, care include experți terți.

  Compania a elaborat planuri de acțiune pentru fiecare obiectiv de mediu în parte, inclusiv obiectivele de atingere a zero emisii nete de carbon și cele legate de economia circulară. Ea va urmări progresul implementării acestor acțiuni prin intermediul Consiliului de Sustenabilitate, prezidat de CEO, și al Comitetului de Sustenabilitate, format din directori externi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.