More

  Orange adaugă 4 noi startup-uri în Orange Fab

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Orange anunță includerea în programul de accelerare Orange Fab a patru noi startup-uri ce oferă soluții din zona de telemedicină, afișaj digital, semnalizarea inteligentă a trecerilor de pietoni și gestionarea locurilor de parcare pentru bliciclete prin intermediul unei aplicații.

  Prin alăturarea celor patru startup-uri de tehnologie, acceleratorul Orange Fab ajunge la un număr total de 44 de startup-uri înscrise în program din 2017 și până în prezent. În cei 5 ani, Orange Fab și-a extins constant domeniile de activitate pentru a răspunde mai eficient nevoilor de business ale clienților, vizând direcții precum rețelele 5G și rețelele viitorului, IoT și obiecte conectate, smart city și mobilitate, fintech, smart retail, media și divertisment, sănătate și educație digitală. Orange Fab a achiziționat, până în prezent, produse și servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile incluse în program, implementând alături de acestea peste 90 de proiecte.

  Blume Technologies adresează problema numărului mare de accidente ce au loc pe trecerile de pietoni nesemaforizate, acestea reprezentând 25% din totalul accidentelor în care pietonii sunt implicați în România. Soluția dezvoltată oferă un sistem de avertizare pentru trecerile de pietoni nesemaforizate bazat pe inteligența artificială. Acesta detectează comportamentul pietonilor și atenționează șoferii în legătură cu prezența pietonilor și partea de carosabil de pe care vor să traverseze. De asemenea, sistemul înregistrează zona trecerii de pietoni și colectează date de trafic care sunt furnizate sub formă de statistici către autoritățile publice.

  CardioMedive a dezvoltat un dispozitiv inovator Hospital@Home multifunctional, ieftin și ușor de utilizat pentru toată familia. Designul modular îl face ideal pentru o gamă largă de scenarii și afecțiuni multiple, inovând modul în care este furnizată asistența medicală pentru pediatrie, asistență primară sau boli cronice complexe. Soluția dezvoltată de CardioMedive integrează într-un singur loc toată călătoria medicală a pacientului, de la screening-ul bolii, telediagnostic, monitorizarea continuă și examinarea clinică a pacientului de acasă.

  Rastel.io își propune să rezolve problema locurilor de parcare pentru biciclete prin crearea unei rețele smart de parcări sigure. Prin intermediul aplicației mobile rastel.io, bicicliștii pot găsi și accesa cu ușurință toate parcările din rețea, fără a avea nevoie de mai multe chei sau cartele de acces. De asemenea, aplicația oferă companiilor posibilitatea de a se promova prin crearea de campanii de încurajare și recompensare a mersului pe bicicletă.

  Spectro:o este o soluție completă de afișaj digital ce permite personalizarea experienței de cumpărături din magazine și comunicarea atât cu clienții, cât și cu angajații. Printr-o platformă digitală intuitivă, Spectro:o ajută branduri din domenii precum retail, HoReCa, sănătate și producție să gestioneze și să distribuie conținut multimedia pe un număr nelimitat de ecrane, în oricâte puncte de vânzare este necesar. Soluția se adresează companiilor care caută să îmbunătățească și să personalizeze experiența în punctele de prezență și, implicit, să-și crească vânzările prin afișaj digital de impact.

  Prin intermediul Orange Fab, toate startup-urile beneficiază de mentorat pentru dezvoltarea produselor și definitivarea planului de afaceri alături de experții Orange și vor primi suport pentru granturi de cercetare și pentru implementarea proiectelor pilot alături de companii și de autoritățile publice. De asemenea, au acces în laboratorul Orange 5G Lab la echipamente și tehnologii de comunicații de ultimă generație, pentru testarea și optimizarea soluțiilor bazate pe tehnologiile 5G și IoT.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.