More

  34% dintre parole sunt simple si usor de spart

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  O parolă spartă sau furată poate facilita accesul la orice detaliu legat de utilizator – de la fotografii, până la datele cardurilor de credit. De aceea, este recomandat ca parolele utilizate pentru accesarea serviciilor online să fie complexe. De asemenea, este important să nu se utilizeze aceeaşi parola pentru mai multe servicii, deoarece se pot pierde nu doar informaţii importante, ci chiar controlul asupra identităţii „online”, în cazul reţelelor sociale.

  Un studiu realizat de O+K Research pentru Kaspersky Lab în 25 de ţări relevă faptul că riscurile legate de folosirea parolelor simple nu sunt constientizate pe deplin de către utilizatori, 34% dintre aceştia fiind practic expuşi.

  Conform cercetării, parolele slabe care pot fi sparte uşor, fără a fi necesară utilizarea unor tehnici speciale, sunt folosite mult prea frecvent, majoritatea cuprinzând data naşterii (17%), al doilea prenume (10%) sau numele animalului de companie (9%).

  Un infractor le poate afla cu usurinta cautand pe internet, prin intermediul retelelor de socializare. In plus, 8% dintre cei intervievati utilizeaza combinatii simple de cifre precum „123456”, sau altele asemanatoare, iar 5% dintre respondenti folosesc pur si simplu cuvantul password. Acest tip de „protecţie”, la fel ca parolele bazate pe cuvinte usor de ghicit, poate fi sparta usor si rapid.

  Nu este indicată nici folosirea unei singure parole pentru toate conturile deţinute. Daca parola universala este compromisa, infractorii au cale libera in accesarea diverselor conturi, servicii sau programe.

  Majoritatea utilizatorilor (71%) preferă să le memoreze, ceea ce in sine nu este un lucru rau, dar de cele mai multe ori consecinta este utilizarea unor parole simple sau a unei singure parole pentru mai multe conturi. 46% dintre utilizatori au recunoscut ca au uitat o parola vitala cel putin o data. 12% isi noteaza pur si simplu parolele pe o foaie de hartie si le pastreaza in apropierea computerului, in timp ce 23% folosesc o agenda obisnuita in acest scop. Programele speciale de stocare a parolelor sunt folosite de doar 7% dintre utilizatori, cu toate ca acest tip de solutii asigura cea mai buna protectie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.