More

  Google ameninţă cu excluderea din motorul de căutare a presei franceze

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Compania Google a anunţat că dacă în Franţa va fi adoptată o lege care obligă motoarele de căutare să plătească pentru articolele de stiri pe care le afişează ca rezultate, va renunţa la afişarea articolele de presă din ţara respectivă.

  Compania Google şi guvernul francez duc o bătălie pentru articolele de presă care sunt afişate în motorul de căutare, potrivit CNET.COM.

  Guvernul francez propune o lege care ar cere motoarelor de căutare să plătească pentru afişarea articolelor de presă care sunt incluse ca rezultate în paginile de căutare. De cealaltă parte, oficialii Google au afirmat că preferă să omită cu totul rezultatele căutărilor care provin din publicaţii a ţării respective.

  Într-o scrisoare trimisă guvernului francez de către Compania Google, aceştia spun că “nu pot accepta” cererile formulate în lege şi “în consecinţă vor fi nevoiţi să oprească orice link care duce către publicaţiile din Franţa”.

  Oficialii Google au subliniat faptul că motorul de căutare trimite un trafic de peste 4 miliarde de clickuri în fiecare lună către paginile media din Franţa, iar plata afişării articolelor pe motorul de căutare “ar ameninţa chiar existenţa Google”.

  Argumentul cu care guvernul din Franţa vine pentru a susţine legea este că Gigantul Google câştigă foarte mult din afişarea articolelor de presă, în timp ce agenţiile şi publicaţiile de presă pierd din atractivitatea pe care agenţii publicitari o caută, deoarece cititorii nu ajung până la articol, fiindu-le suficient titlul si scurta descriere afişate în motorul de căutare. Potrivit AFP, majoritatea publicaţiilor franceze susţin această lege.

  Vom reveni cu detalii pe măsură ce avem noi informaţii despre subiect.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.