More

  Asus Nvidia Geforce GTX 680 2GD5

  Astăzi vom vorbi despre Asus Nvidia Geforce GTX 680 2GD5, placa de top de la Asus, care beneficiaza de cea mai noua arhitectura a chipului, arhitectura cunoscuta sub numele de Kepler, care a înlocuit vechea arhitectura numita FERMI.

  Bineînţeles, aşa cum suntem obişnuiţi în cazul plăcilor de top, focusul a fost pe performanţa, silenţiozitate şi consum redus de energie. Ca o comparaţie, consumul de energie, de la GTX 580 la GTX 680, a scazut de la 244W la 195W, în condiţiile în care viteza de baza Core-ului a crescut de la 772 Mhz la 1006 Mhz.

  Acest efort de a reduce consumul se va vedea foarte bine în momentul în care vom putea alege pentru sistemul pe care dorim să îl asamblăm, o sursa de 650W în locul unei surse de 700w, de exemplu, ceea ce poate aduce o economie la costul total al configuraţiei sistemului, în condiţiile în care preturile celor 2 placi, GTX580 si GTX680 sunt similare (aproximativ 500$ pe piaţa americană).

  Procesorul plăcii, GK 104, beneficiază de tehnologia GPU Boost, care  constă în viteza variabilă (în anumite limite) a Core-ului de bază, viteza care până acum era fixă. Astfel, pentru putea menţine toate cerinţele setărilor grafice aferente aplicaţiei rulate, GPU Boost creşte viteza core-ului, ori de câte ori este posibil, sau o scade, când este necesar, pentru a putea furniza maximum de performanţa.

  O altă surpriză pe care ne-o ofera GTX 680, este „adaptive vertical sync”, care reprezintă un mod inteligent de randare a frame-urilor, eliminând astfel disconfortul dat de desincronizările dintre high FPS sau LOW FPS şi refreshul monitorului. Astfel, la FPS-uri mari, vertical sync este activ, iar la FPS-uri mici, acesta se deactivează automat, pentru a nu sacada imaginea.

  Nu în ultimul rând, de reţinut este faptul că GTX 680 poate extinde imaginea pe 4 monitoare, obtinându-se un câmp vizual cuprins pe o rezoluţie de 5760 / 1080. În gaming, vor 3 monitoare pentru surround, cel de-al patrulea având rol de monitor de control, practic va fi desktopul.

  Este interesantă şi împărţirea opţiunii de antialiasing în două: FXAA şi TXAA, pentru un mai bun control al încărcării procesorului, practic obţinându-se o imagine foarte bună, cu AA mare, fără a stresa excesiv procesorul plăcii.

  Testată pe BF3, Full HD, toate setările ingame la maxim, am avut 60fps în medie, framerate-ul încadrându-se între 40 – 80+ fps pe durata mai multor ore de joc.

  Pentru împătimiţii gamingului, cu configuraţii desktop peste medie, Asus nVidia GTX 680 ar fi o achiziţie de valoarea, în vederea atingerii unei experienţe de gaming unice. Atenţie însă, vă trebuie o sursă bună! Verificaţi recomandările de pe cutie. De asemenea, este necesară şi o carcasă generoasă, deoarece plăcile video din generaţia nouă sunt voluminoase.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here