More

  Internet Explorer 10 întrece Chrome şi Firefox

  Potrivit Microsoft, Internet Explorer 10 invinge celelalte browsere, precum Chrome şi Firefox, în ceea ce priveşte eficienţa energetică. Compania Microsoft vine cu o soluţie care îţi poate aduce economii la facturile de energie: “Foloseşte Internet Explorer”.

  Microsoft a comandat un studiu care relevă faptul că browserul IE, rulat pe Windows 8, are cea mai mare eficienţă energetică.

  Internet Explorer foloseşte cu până la 18% mai puţină energie decât Google Chrome (versiunea 26) şi Mozilla (versiunea 21). Studiul a fost întocmit de Centrul Fraunhofer pentru Sistemele de Energie Sustenabilă, din SUA.

  Cu toate acestea, diferenţele dintre cele trei browsere sunt mici. Diferenţele dintre cifrele medii, măsurate pentru laptopuri şi sisteme desktop, nu variază cu mai mult de 5 puncte procentuale. Defapt, utilizarea Flash pentru rularea fişierelor video face cea mai mare diferenţă, acea diferenţă de 18,6 procente, menţionată mai sus.

  Redarea unui site construit pe HTML5, generează, de asemenea, folosirea unui număr foarte mare de resurse, potrivit Centrului Fraunhofer.

  Fără doar şi poate, consumul de energie, pe care browserul îl generează, este foarte important, dar la fel sunt şi funcţionalităţile. Sunt foarte curios dacă utilizatorii ar fi dispuşi să sacrifice unele funcţionalităţi pentru a economisi energie. Care ar fi verdictul? Energie sau funcţionalitate?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here