More

  Utilizatorii de Android petrec cu 20% mai puţin timp pe aplicaţii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un studiu recent, elaborat de o firmă de cercetare a pieţei, arată că utilizatorii dispozitivelor Android petrec cu 20% mai puţin timp pe aplicaţii, faţă de utilizatorii iOS.

  Această discrepanţă apare în urma modului în care cele două sisteme s-au dezvoltat. Firma care a elaborat studiul, Flurry, a analizat date strânse de-a lungul a patru ani, pentru a înţelege cine are un avantaj pe fiecare domeniu, pentru a evidenţia punctele forte şi punctele slabe, dar şi pentru a lua în calcul implicaţiile asupra întregului ansamblu al sistemului pentru smartphone.

  Până la apariţia modelelor Galaxy S, utilizatorii de Android achiziţionau dispozitivele din considerente diferite, faţă de utilizatorii de iPhone.

  Apple a poziţionat iPhone-ul  ca un mini-computer pe care rulezi aplicaţii. Pe de altă parte, Utilizatorii de Android au apelat la platforma ca un upgrade de la funţiile obişnuite ale unui telefon.

  Această diferenţă fundamentală ce ţine de perspectivă, poate duce la o diferenţiere în tendinţa de utilizare a aplicaţiilor. Dacă utilizatorii cumpără un dispozitiv pentru aplicaţii, va utiliza multe aplicaţii pe acel dispozitiv. Dacă cumperi dispozitivul pentru funcţiile de telefon, îl vei folosi ca pe un telefon.

  Această fragmentare în cadrul pieţei Android contribuie la utilizarea scăzută a aplicaţiilor. Sunt foarte multe rezoluţii de ecran, configuraţii de memorie şi versiuni, lucru care face foarte dificilă dezvoltarea aplicaţiilor pentru Android.

  Calitatea poate fi o problemă care descurajează utilizarea aplicaţiilor. Apple analizează aplicaţiile înainte de a le publica pe platforma. Abordarea Google este de a permite aplicaţiei să ajungă la utilizatori, iar apoi să o depublice dacă utilizatorii sesizează anumite probleme.

  Statisticile furnizate de Flurry, deşi nu ne furnizează o privire de ansamblu în ceea ce priveşte utilizarea aplicaţiilor în sistemul dispozitivelor mobile, dacă sunt studiaţi utilizatorii de Android şi Apple, în ansamblu, cât şi discrepanţele utilizării aplicaţiilor mobile, aceste diferenţe se pot evidenţia foarte uşor.

  Fragmentarea poate evidenţia o concluzie despre utilizarea aplicaţiilor. Dacă sunt eliminate cele 30 de procente inferioare ale utilizatorilor de Android, poţi îmbunătăţi nivelul de utilizare al aplicaţiilor cu 60 de procente. Dar, atunci când faci acest lucru, cel două grupuri, respectiv Android şi Apple, sunt la fel.

  Android are un avantaj asupra Apple, prin costul mai mic al aplicaţiilor.

  Dacă ar fi să facem o analiză, la fel cum fotbalul se joacă pe goluri, politica pe voturi, iar orice alt sport pe puncte, totul se rezumă la vânzări şi numărul aplicaţiilor descărcate. Am scris un articol despre „detronarea iOS de către Android”, unde arătam că Google Play devansează App Store Apple în ceea ce priveşte număruld e aplicaţii descărcate, iar numărul nu este unul care poate fi neglijat. Acum rămâne la latitudinea fiecaruia să decida: Android sau Apple?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  2 Comments

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.