More

  Alertă în SUA: Invazia furnicilor care mănâncă electronice

  Dacă am sta să luăm în seamă toate articolele scrise în presa „tehnică”, din ultima perioadă, am putea trage concluzia că o specie de „furnici nebune”, originare din America de SUD, a căpătat o poftă nebună de a mânca … electronice. „What tha….?” am zis şi noi când am dat peste articolele respective. Aşa că am hotărât că subiectul este suficient de „fun”. Prin urmare, ne-am apucat de săpături prin marea gradină a netului.

  Ne-am lămurit destul de repede că sursa nebuniei „furnicilor nebune” este de fapt un articol publicat în grabă de o echipă de cercetare de pe langa Universitatea din Austin, într-un periodic numit Biological Invasions.

  Cunoscută oamenilor de ştiinţă sub numele de Nylanderia fulva, insecta este destul de invazivă şi dificilă în raport cu omul, aceasta fiind şi destul de greu de eradicat din cauza faptului că în mod normal nu consumă pesticide (haha spunem noi, o insecta „bio”), a provocat pagube echipamentelor electronice de aproape 150 milioane de dolari, în statul Texas, pe parcursul unui an, după cum raporteaza ABC News.

  Cu toate acestea, avem asigurări din partea unor oameni de ştiinţă integri, că respectivele furnici nu se hrănesc cu electronice. „Intr-adevăr, s-a cam exagerat cu potenţialul pericolului”, spune Daniel Oppenheimer, purtător de cuvânt al Universitatii din Texas. „Nu ştim cum a ajuns în presă afirmaţia că furnicile respective mănâncă telefoane şi computere. Această afirmaţie nu a venit din partea cercetătorilor noştri” a mai adăugat Oppenheimer.

  Această furnică este supra-numită „nebună” din cu totul alte cauze şi anume faptul că nu se deplasează în linie dreaptă, ci are un mod de deplasare abulic, creând senzaţia că este dezorientată. În ceea ce priveşte apetenţa pentru electronice, este cunoscut faptul că există mai multe specii de furnici care sunt atrase de circuitele electrice şi electronice, lucru care uneori duce la disfuncţii în fucţionarea acestora, dar de aici până la a susţine că furnicile respective se hrănesc cu electronice şi că avem de a face cu un pericol, cred ca originea povestii, Texas, America, ne poate spune „multe” despre cei care s-au gândit la asa ceva. Noi salutam articolul respectiv pentru că am avut ocazia să demontăm un zvon 100% american.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here