More

  PROTOTIP! Jocuri controlate cu un singur deget

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De cele mai multe ori, ne întrebăm unde ar putea ajunge tehnologia în urmatorii ani. Pentru că noi suntem NoobZ, reformulăm, întrebându-ne ce alte tehnologii pot apărea în gaming, în afara celor pe care le cunoaştem deja.

  Nu considerăm gamingul, de cele mai multe ori, ca fiind o activitate relaxantă, pentru că, atunci când „înfruntăm” vreun zombie în Resident Evil, stăm pe marginea scaunului şi avem reflexul de a ne feri dacă sare sânge pe camera. Cei care joacă Battlefield ştiu că există tendinţa să te laşi uşor, într-o parte sau alta, când trage cineva în tine.

  Cineva s-a gândit la acest lucru şi a inventat PIP biosensor, un accesoriu care îşi propune să transforme joaca digitală într-o activitate relaxantă.

  Gadgetul are un senzor galvanic, care seamănă cu un cititor de amprente, pe care aşezi degetul mare sau arătătorul. Senzorul comunică prin bluetooth cu un sistem Android sau iOS. Pentru acest proces, aveţi mai multe aplicaţii şi jocuri. De exemplu, în jocul Relax & Race controlezi un dragon care zboara. Cu cât te relaxezi mai mult, cu atât vei zbura mai repede, realizând un timp mai bun în cursa. Este ca şi cum te-ai gândi la un Game of Thrones, fără stress (muahahaha).

  Senzorul PIP este, defapt, un senzor care măsoară coeficientul galvanic al pielii, care nu este altceva decât o reacţie naturală a epidermei, la stres. Este aceeaşi tehnologie folosită în cazul poligrafului. Ca provocare, pare mult mai distractiv decât să numeri până la 5 ca sa te linişteşti.

  PIP biosensor poate fi cumpărat cu 99 $, preţ în care primeşti şi un joc, la alegere, compatibil cu senzorul. Pentru 109$ poţi avea gadgetul şi toate cele 3 jocuri disponibile în acest moment.

  PIP este considerat şi dezvoltat ca prototip, proiectul fiind în stadiul strângerii de fonduri pentru producţia de masă. În momentul în care ţinta de 100 000 de dolari va fi atinsă, va putea fi achiziţionat la scara largă, probabil online.

  Nu este genul de device care să ajungă la Microsoft sau Sony, dar, în mod categoric, arta de a te relaxa ar putea fi high-tech şi, totodată, distractivă. Noi vedem aici un posibil germen al unei viitoarei tehnologii ce ar putea fi implementată pe platformele mobile. Rămâne să urmărim evoluţia acestui proiect.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  1 Comment

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.