More

  Merita un joc de iPad 20 de dolari?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cu ce ar trebui să ne surprindă un joc, pentru iPad sau iPhone, să ne determine să dăm 20 de dolari pentru a-l juca? S-au depus eforturi în acest sens şi chiar s-a reusit atingerea limitei de 20 de dolari.

  Publisherul Square Enix se poate lăuda cu aceasta performanţă, având câteva titluri din seria Final Fantasy.

  Totuşi, sunt foarte puţine firmele care au tânjit după această limită, care presupune şi o investiţie mult mai serioasă. Chiar şi jocurile de 10 dolari sunt puţine, iar pretenţiile consumatorilor, vis-a-vis de platformele mobile, sunt mari şi orientate spre genul de produs „freemium” (free premium).

  Cu toate acestea, 2k Games a făcut o mişcare îndrăzneaţă şi a portat XCOM: Enemy Unknown (candidat la „game of the year” pe PC in 2012) pe iOS, iar preţul pentru acest efort este îndrăzneţ, si el.

  Merită oare?

  Fiind un joc de strategie „on-the-go„, bine realizat, răspunsul ar putea fi pozitiv. Însă, genul de joc care a prins foarte bine, pe iPad-uri, este „turn-based strategy„, iar alternativele, de acest gen, populează bine piaţa de gaming mobil, la preturi mult mai rezonabile. XCOM costă practic cât un joc de PC cu discount, iar dimensiunea jocului este enormă, pentru genul de platformă pe care a fost lansat; are 3,2 GB.

  Desigur, mărimea jocului este umflată şi de multitudinea de secvenţe cinematice şi tutoriale, fiind un joc destul de complex, cu 2 nivele de strategie, squad şi global. Implementarea tehnologiei touch este un succes notabil, jocul putând fi controlat perfect cu degetul.

  Hărţile se rotesc perfect, squad-urile pot fi mişcate cu precizie maximă, iar zoom-ul este foarte rapid. Meniurile şi setările sunt foarte uşor de accesat fără a acoperi ecranul, în mod agresiv.

  Jocul este compus dintr-o serie de misiuni, gen soarece şi pisica, în care trebuie să faci faţă unor extraterestri invadatori, temă care nu este extraordinar de originală. Farmecul rezidă, însa, în modul de joc, un mix între consolă şi strategie tip Civilization (influenced planning).

  Întrebarea este dacă posesorii de iPad 2, iPad mini, iPad generatiile 3 si 4, cu procesor de la A5 în sus, vor aprecia profunzimea jocului, adică partea conceptuală, în mod special, la acest preţ, în condiţiile în care alternativele nu sunt de lepădat: Final Fantasy Tactics: The War of the Lions, Civilization: Revolution, Sid Meier’s Ace Patrol.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.