More

  Microsoft, în discuţii cu Nokia pentru preluarea diviziei de telefoane mobile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft a discutat cu Nokia preluarea diviziei de telefoane mobile a companiei finlandeze, semn că fostul lider al industriei ar putea fi dispus să renunţe la unele active sau să ia în calcul o fuziune.

  Acţiunile Nokia au crescut cu 4,1% joi la Helsinki, după ce Wall Street Journal a scris că Nokia şi partenerul său american, Microsoft, au făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte un plan de fuziune între Microsoft şi divizia de telefoane mobile a Nokia.

  Discuţiile nu au condus însă la o tranzacţie.

  La începutul acestei săptămâni, un director executiv al Huawei a declarat că grupul chinez ar fi interesat de preluarea completă a Nokia, transmite Bloomberg. Huawei, locul 3 pe piaţa smartphone-urilor, vrea să atace primele două poziţii, ocupate autoritar în ultimii doi ani de Samsung şi Apple.

  Nokia, care controla în 2006 mai mult de jumătate din piaţa telefoanelor mobile, a decăzut odată cu apariţia Apple iPhone şi a smartphone-urilor bazate pe sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

  Compania a pierdut 90% din valoarea de piaţă în ultimii cinci ani şi a ieşit din top 5 al celor mai mari producători de smartphone-uri. În prezent, capitalizarea de piaţă a grupului finlandez este de aproximativ 11 miliarde euro.

  Nokia încearcă să recupereze din cota de piaţă pierdută în favoarea unor companii precum Apple şi Samsung, dezvoltând seria de smartphone-uri performante Lumia, echipate cu sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de Microsoft.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.