More

  Vânzările globale de PC-uri au scăzut

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  lenovo

  Vânzările globale de PC-uri au scăzut în ultimele săptămâni, de când gigantul chinez Lenovo a devenit cel mai mare producător mondial de computere. Transporurile de PC-uri la nivel global au ajuns în ultima lună la 75.6 milioane de unităţi, în scădere cu 11.4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012, afirmă International Data Corporation (IDC). Analiştii se aşteaptă ca vânzările să scadă în continuare, Windows 8 si tabletele hibrid numărându-se printre factorii destul de influenţi în decizia consumatorului, înclinat spre soluţiile mobile din ce în ce mai performante.
  Între timp, grupul chinez Lenovo Ltd. a detronat Hewlett-Packard la vânzările de desktop-uri. Lenovo deţine în acest moment o cotă din piaţă de PC-uri de 16.7%, în creştere de la 15.3% în intervalul de calcul anterior. Această performanţă vine ca urmare a unor investiţii masive din partea Lenovo, concretizate în achiziţionarea grupului brazilian CCE anul trecut, a companiei germane Medion in 2011 şi a grupului IBM PC business în 2005.
  Astfel comercianţii mici de tehnologie au pierdut din ce în ce mai mult teren în faţa grupurilor gigant cum ar fi HP, ale cărui vânzări au crescut în permanenţa. Dar firma americană(HP) a pierdut teren în faţa Lenovo, în urma unor schimbări în conducere care au dus la greşeli de strategie în marketingul corporaţiei. Toate aceste mișcări de magnitudine mare pe piaţa computerelor personale, au dus la trend-ul descrescător al vânzărilor, în faţa pieţei de ultra-mobile care se află în plină expansiune.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.