More

  HBO vrea să elimine VLC

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cel mai piratat serial de televiziune de pe internet este Game of Throne. În consecinţă, HBO a trimis către Google un DMCA ( Digital Millennium Copyright Act ) pentru eliminare. Google primeşte astfel de cereri în fiecare zi.

  Zilnic deţinători ai drepturilor de autor trimit liste, cu adrese web, de ordinul sutelor, chiar miilor, subliniind fişiere pe care deţinătorii le doresc scoase din rezultatele căutărilor Google, lucru care face găsirea materialelor piratate mai dificilă. Numai luna trecută, au fost trimise către Google un număr de 14.855.269 de URL-uri.

  Nu toate aceste liste sunt legitime. Uneori, URL-ul, solicitat pentru eliminare, nu ma există pe web, atunci când Google verifică sursa, iar, câteodată, site-uri care sunt în regulă, din punct de vedere legal, ajung pe astfel de liste.

  Deţinătorii drepturilor de autor folosesc programe automate pentru crearea acestor liste, iar acest lucru presupune ca materiale care nu intră sub incidenţa încălcării drepturilor de autor să fie obiectul unei cereri DMCA, din pură întâmplare. Google tratează cu mare atenţie aceste liste, dar se poate întâmpla ca unele greşeli să scape.

  O astfel de „greşeală” a fost observată pe o listă înaintată de HBO. Inclus în lista, majoritar formată din adrese de torrente, este şi un link către pagina de descărcare a celui mai popular player media, VLC. Linkul este către un fişier de tip torrent, dar, de vreme ce VLC este un program gratuit, nu poate fi vorba despre o încălcare a drepturilor de autor.

  Mai mult, lista conţine linkuri către Prince of Persia 5, mai multe aplicaţii de tip java, gratuite, Naruto şi chiar un album Ben Harper, niciunul dintre acestea neavând o legătură cu serialul Game of Thrones sau cu HBO.

  Acest fenomen este tot mai îngrijorător, în ideea în care, în decursul ultimelor luni, HBO şi mai mulţi deţinători de drepturi de autor au transmis tot mai multe liste DMCA, care conţineau până şi propriul site HBO.

  Cu toate că unele greşeli, ocazionale, nu fac nicio diferenţă pe termen lung, acest aspect indică o neglijenţă şi ne face să înţelegem mai bine cum ne pot afecta unele greşeli, dacă acestea trec neobservate. Asta cu atât mai mult cu cât Google penalizează site-urile în listarea în motorul de căutare, luând în calcul şi numărul cererilor DMCA ajunse la ei.

  Facem în continuare tot ce ne stă în putere pentru a depista erorile şi abuzurile, pentru a nu bloca accesul către materialele care nu încalcă drepturile de autor. Google continuă seria de investiţii substanţiale pentru îmbunătăţirea acestui proces, inclusiv în identificarea cererilor eronate sau nefondate şi descurajarea abuzului„, afirmă Google.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.