More

  Un S4 hibrid excepţional. Vezi ce gadgeturi combină.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Smartphone-urile cu camere ultra performante sunt ceva comun, evoluţia acestora fiind fulminantă până acum şi probabil extraordinară de acum înainte, camera fiind una din tehnologiile cele mai căutate de pe telefoane.

  Diferenţele dintre o cameră compactă şi un telefon există, chiar dacă utilizatorii obişnuiţi nu le observă, cea mai importantă dintre acestea fiind optica.

  Samsung s-a gândit însă la o soluţie pentru acest handicap, făcând pasul spre un hibrid în sensul adevărat al cuvântului între smartphone şi camera foto compactă. Acest pas se numeşte Samsung S4 Zoom.

  În mod categoric acest telefon este mai mult cameră foto decât telefon. Are senzor mai mare , obiectiv cu zoom optic 10x şi se califică pentru denumirea de phone-camera.

  Există şi compromisuri: ecranul de 4.3 inch, rezoluţia de 960/540 şi procesorul dual-core la 1.5 GHz. Specificaţii tehnice sub cele ale unui S4 standard.

  Din cauza pieselor camerei foto şi a obiectivului, este mai butucănos şi mai greu. Focala camerei este de 24mm, ceea ce înseamnă un unghi de vedere larg.

  Zoom-ul este controlat de un inel care intră în componenţa obiectivului, inel care poate fi folosit şi pentru navigarea în meniul telefonului. Dacă îl răsuciţi în timp ce vorbiţi, aparatul face o fotografie şi trimite MMS cu acea fotografie persoanei cu care vorbiţi. În spatele zoom-ului se află un senzor „backlight illuminated” CMOS de 16 megapixeli.

  Este de mărimea unui senzor foto de pe o cameră compactă, adică mai mare decât senzorul de pe smartphone-uri, ceea ce înseamnă că e capabil să capteze mai multă lumină, deci calitatea imaginii va fi mai bună.

  Ca telefon, procesorul dual-core este un pas înapoi faţă de quad-core-ul de pe S4 standard. Editarea fotografiilor la rezoluţie maximă, pe telefon, s-ar putea să dea dureri de cap utilizatorului.

  Sperăm să îl avem cât mai repede la test şi să putem reveni cu un review foto-video detaliat, la prima mână.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.