Chrome pentru iOS integrează aplicaţiile Google

Cristian Gănescu
- 18.07.2013, 10:33 în PC
0

SHARES

Browserul vine cu o serie de imbunătăţiri, mici, dar semnificative. Mai exact, este vorba despre accesul la istoric, căutare vocală îmbunătăţită şi capacităţi de ” text-to-speech”, dar şi modul „fullscreen” pentru iPad.

O nouă opţiune permite accesarea anumitor linkuri prin intermediul serviciilor Google, selectate de utilizator, cum ar fi Google Maps, YouTube, Google+ şi Google Drive. Mai exact, dacă aceste aplicaţii sunt instalate, sunt accesate, implicit, prin intermediul aplicaţiilor respective, nu prin browser. Google spune că va spori numărul acestor aplicaţii.

Acestă îmbunătăţire vine în sprijinul consolidării acestui „microecosistem„, construit pentru iOS. Cu toate că iOS nu permite setarea browserului Chrome ca browser implicit, aceeaşi regulă aplicându-se şi pentru aplicaţia de Gmail, dacă eşti o persoană care foloseşte foarte des serviciile Google, aceasta este cea mai apropiată alternativă.

O altă caracteristică importantă, care este oferită, este compresia datelor, pe care Google a clasat-o drept „experimentală„. Aceasta este livrată utilizatorilor, treptat, iar scopul acestei compresii îl constituie încărcarea rapidă a paginilor de internet, salvarea lăţimei de bandă, iar Google spune că oferă şi o navigare sigură.

Cel mai probabil, această caracteristică funcţionează pe principiul compresiei datelor, pe serverele Google, înainte de a fi trimise către utilizator. Desigur, acest lucru înseamnă că toate datele de navigare trec prin serverele Google. Depinde cum priveşti problema.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!